loading
close
SON DAKİKALAR

ASKİ’den Karataş’a müjde

ASKİ’den Karataş’a müjde
Tarih: 18.10.2015 - 17:45
Kategori: Yerel

Adana’nın Karataş ilçesinde yaşanan su kesintisi sorunu, ASKİ’nin Karataş’a şube açmasıyla çözüldü.

Adana’nın Karataş ilçesinde yaşanan su kesintisi sorunu, ASKİ’nin Karataş’a şube açmasıyla çözüldü. Deniz turizmi bölgesi olan Karataş, yaz mevsiminde nüfusunun artması nedeniyle su sıkıntısı yaşıyordu. Yaşanan susuzluk nedeniyle yerli turistlerin Karataş’a gitmedikleri için Esnaf ekonomik sıkıntı yaşıyordu. ASKİ’den önce dönem dönem 10 - 15 gün susuz kalan ilçe halkı, bir an önce bu durumun çözülebilmesi için defalarca belediyeye başvurmasına rağmen sonuç alamıyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi, 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile kendi hizmet alanına dahil olan Karataş İlçesi’nin yıllardır bitmek bilmeyen problemine duyarsız kalmadı. ASKİ Karataş ve diğer ilçelere şube açarak hizmeti vatandaşın ayağına götürdü. Şimdi ilçe de arızalardan dolayı kesilen su vatandaşa en geç 2-3 saatte tekrar veriliyor.

KARATAŞ HALKI ASKİ DEN MEMNUN

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin ilçelerinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, önceden suları kesildiğinde en az 10 gün susuz kaldıklarını, ancak ASKİ devir aldıktan sonra meydana gelen arızaların çok kısa sürede giderilerek, suların en geç 2-3 saat içerisinde geldiğini ifade ediyorlar.

ASKİ’den Karataş’a müjde

KARATAŞA ÇATALAN SUYU MÜJDESİ VERİLDİ

Uzun yıllar kuyularda veya tankerlerle taşıma su ile yaşamlarını sürdüren Karataş halkı, ASKİ’nin ilçeye şube açmasıyla su sıkıntılarını gidermiş oldu.

ASKİ’den Karataş’a müjde

Tüm Adana’nın olduğu gibi, Karataş halkının daha iyi yaşamaya hakkının olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adanalı nasıl su içiyorsa Karataşlı’da aynı sudan içmelidir. Bizde çifte standart olmaz. Her vatandaşımız bizim için aynı kıymettedir. ASKİ Genel Müdürümüz Rahmi Pekar’ın talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalarla en kısa sürede Karataş halkı da Çatalan suyu içecektir.” dedi. 

ASKİ’den Karataş’a müjde

PEKAR; “ADANA’NIN HER NOKTASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ” 

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar da, ‘’Adana’nın her noktası bizim için önemli. Tek gayemiz vatandaşlarımıza gereken hizmeti verebilmek. Karataş çok önemli ilçelerimizden biri ve yaşanan sorun ne yazık ki yakışmıyordu. Artık vatandaşlarımız uzun süreli su kesintilerine maruz kalmıyorlar ve günlük yaşamlarını sorunsuz sürdürebiliyorlar. Bu konudaki çalışmalarımızı destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Hep birlikte Adana’ya hak ettiği hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuda özverili bir şekilde çalışmaları sürdüren mesai arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi. 

ASKİ Genel Müdürü Pekar, iki ay gibi bir sürede Karataş merkez ve köylerinde Çatalan suyunun akacağı müjdesini Göller yaylasında verdi. Ayrıca Yumurtalık, İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan’ın da su sorununun, Yedigöze Barajı’ndan gelecek su ile çözülmesi için çalışmaların proje aşamasında olduğu öğrenildi.

Karataşlı vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar nezdinde emeği geçen tüm personellere teşekkür ederek minnet duygularını dile getirdiler.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları