loading
close
SON DAKİKALAR

Aslan burun farkıyla!

Aslan burun farkıyla!
Tarih: 13.02.2012 - 09:48
Kategori: Spor

Erdemir’i son anda geçen G.Saray Türkiye Kupası elemelerinde 2’de 2 yaptı

İlk yarıda çok rahat sonuca gidecek gibi görünen G.Saray 2. devre durup son bölümde oyunu krize soktu. 6 saniye kala Henderson maçı eşitleyecek serbest atışı kaçırdı.

G.SARAY’IN tüm basketbol felsefesi kolektif oyuna dayalı. Parçalar birbirine ne kadar yardım eder, ne kadar paylaşımcı olursa bütün o kadar büyüyor. Önceki gün Antalya önünde bunun enfes bir örneğini bir basketbol resitali olarak izledik. Ancak dün madalyonun diğer yüzünü gösterdi sarı-kırmızılılar. Takım beraber yükselirken, aynı zamanda işler ters gidince toplu halde de oyundan düşebiliyor.

DÜN Erdemir önünde ilk yarı yine çok rahat bir G.Saray galibiyeti izleyecekmişiz gibi başladı oyun. Ribauntlara hakim olan Aslan, tempoyu kontrol etti. Oyunun iki yönünde de sorumluluğu paylaşarak devreyi 41-28 önde kapattı. Hatta ikinci yarının 2. dakikasında fark 16’ya kadar çıktı: 45-29. Bu anda sarı-kırmızılılar ribauntlarda 24-12 öndeydi.
ANCAK kalan 18 dakikada G.Saray sezon içinde bekleyen en büyük tehlikeyi bire bir deneyimleme fırsatı buldu. Erdemir ribauntları dengeleyince bir anda oyunu yönlendirme ve hamle avantajı kazandı. G.Saray’da sisteme olan bağlılık gevşeyince tüm yapı bireyleri aşağı çekiyor. Sistem işledikçe keyif alan ve coşan G.Saray, işler ters gidince bu defa düzenden uzaklaştı. 

Sonuçta kazandılar ama çok rahat kaybedebilirlerdi. Soner’in son 2 dakikada 3’e 2 fast break’de yaptığı hücum faul, Erdemir’in maç boyunca kullandığı 21 üçlükte eni topu 2 isabet bulabilmesi bu sonuca yardımcı oldu.
SON 18 dakikanın skoru 36-23 Erdemir lehine. Bu bölümde ribauntlarda yenilmiş olmaları şaşırtmıyor. Her şey ribauntla başlıyor G.Saray adına. Sistemin işlemesi için can alıcı nokta ribaunt. Zaza transferi nokta atış Aslan adına. 

Aslan’a Pachulia takviyesi 

BASKETBOLDA Eurolig ön elemesini geçerek gruplara kalan G.Saray, kadrosuna NBA’den Zaza Pachulia’yı dahil etti. Geçtiğimiz sezon A.Hawks forması giyen 2.11 metre boyundaki pivot ile lokavt bitene kadar anlaşma sağlandığı resmi siteden de duyuruldu. Zaza, Ülkerspor altyapısın- dan yetişmişti.

‘Bu sene şampiyonuz’

Diana Taurasi: “Basketbolu çok büyük bir tutkuyla oynuyorum. İnanıyorum ki zafere ulaşacak bir ekiple mücadele edeceğiz.”

G.SARAY Kadın Basketbol Takımı’nın Phoenix Mercury’den transferi Diana Taurasi İstanbul’a geldi. GSTV’ye konuşan ‘Dişi Jordan’ lakaplı süperstar şunları söyledi: “G.Saray forması giyeceğim için mutluyum. Türkiye’ye 2. kez geldim, basketbolu tutkuyla oynuyorum. Şampiyonluk kazanacak ekiple mücadele edeceğiz.

GEÇMİŞTE birçok başarı yakalamış olmasına rağmen kulübün kazanma arzusuna saygı duyuyorum. Takıma elimden geldiğince yardımcı olacağım. Farklı özellikleri olan oyuncularla birlikte mücadele edeceğim için ben de şimdiden oldukça hayecanlı durumdayım.

‘Yardımcı olacağım’

BU büyük ateşli taraftarın bizi sürekli desteklemesini istiyorum. İnternet ortamında bana verdikleri destek için de kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.”

İbrahim 32 attı, Bandırma kazandı

D Grubu’nun dün oynanan diğer maçında Beko Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Bandırma Kırmızı, Antalya BŞ’yi 85-83 yenmeyi başardı.. Bandırma ekibinin 21 yaşındaki oyuncusu İbrahim Yıldırım 32 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.. 
B Grubu’nun diğer karşılaşmasında ise Mersin BŞ, Olin Edirne’yi 76-69 mağlup edip ilk galibiyetini aldı.. 

F.Bahçe, Tofaş’a da acımadı: 88-65

SPOR Toto Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Mersin BŞ’yi zor da olsa geçen son şampiyon F.Bahçe Ülker, dün Tofaş’a da yenip 2’de 2 yaptı.. Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 88-65 kazanan sarı-lacivertlilerde 5 oyuncu çift haneli skor üretirken, Hırvat yıldız Bojan Bogdanovic 13 sayı ile en skorer isim oldu.. 

TOFAŞ’TA ise en etkili isim 13 sayı, 9 ribaunt üreten Tomislav Ruzic’ti.. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları