loading
close
SON DAKİKALAR

At eti yedirene 7 yıl hapis

At eti yedirene 7 yıl hapis
Tarih: 12.02.2012 - 22:27
Kategori: Gündem

Üniversite yemekhanelerinde içerisinde at ve kanatlı hayvan eti bulunan döner yedirildiği belirlendi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi yemekhanelerinde, geçen ocak ve mart aylarında, öğrencilere, akademik personele, diğer çalışanlara ve kreşteki çocuklara, içerisinde at ve kanatlı hayvan eti bulunan döner yedirildiği belirlendi. 

Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan incelemede, sığır etinin içine sözleşmeye aykırı olarak kanatlı hayvan eti ve at etinin karıştırıldığı tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine, üniversite yemeklerine at eti ve sözleşmeye aykırı olarak tavuk eti konulmasıyla ilgili polis bir ay önce operasyon yaptı. Aralarında firma sahipleri, müdürleri ve aracı kurum çalışanlarının olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan firma sahibi M.D tutuklanırken, diğer aracı şirketlerin yetkilileri ve çalışanları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamede, tutuklu sanık M.D'nin üniversiteye yemek temini konusunda sözleşme yaptığını, sözleşmeye aykırı olarak yemeklere konulan sığır etinin içerisine kanatlı hayvan ve at eti karıştırdığını belirtti. Tutuklu sanık M.D ile tutuksuz olan M.A.O, H.İ.D, F.K, K.O, A.Ö'nün "Edimin ifasına fesat karıştırmak" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları