loading
close
SON DAKİKALAR

Atalay'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Atalay'dan Kılıçdaroğlu açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 23:20
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanması ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanması ile ilgili, "Yargı o ifadeleri yargıya müdahale olarak, kısmen de suçlama ve hakaret olarak algılamış ve fezleke düzenlemiş. Doğrusu çok fazla söyleyeceğim bir şey yok. O sınırları belirlemek her zaman kolay değil" dedi.

Atalay, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Atalay, "Orada şöyle bir konu var. Yargının ifadeleri algılaması var. Yargı o ifadeleri yargıya müdahale olarak, kısmen de suçlama ve hakaret olarak algılamış ve fezleke düzenlemiş. Doğrusu çok fazla söyleyeceğim bir şey yok. O sınırları belirlemek her zaman kolay değil. Hangi sınıra kadar müdahale sayılır, sayılmaz, daima Türkiye'de tartışılan bir konudur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, hükümet üyelerinin Ergenekon davasından dolayı tutuklu gazetecilerin "terör suçundan yargılandıklarını" dile getirdiklerini belirterek, bunun yargıyı etkilemek olup olmadığını sorması üzerine Atalay, o sınırları belirlemenin kolay olmadığını ifade etti.

Atalay, "Bizim bu konulardaki tutumumuz şu; yargının hızlı ve adaletli yürümesi. Geciken yargı adaleti tam tesis etmiyor. Bütün boyutlarıyla bakıyoruz biz. Gerek eleştiriler, gerek cevaplar, gerek bu tür suçlamalar, hepsinde genel manada tutumumuz mümkün olabildiğince yargının çabuk yürümesi" dedi.
Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma olduğunu belirten Atalay, bu çalışmanın yargı sürecini hızlandırmayı hedeflediğini ve hızlandırma konusunda pek çok kanunda düzenlemeler öngörüldüğünü kaydetti.

Atalay, tutukluluk sürelerine direkt müdahale değil, ama dolaylı olarak yargının hızlanmasıyla şikayetleri azaltmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları