loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR

Atalay'dan Turgut Özal açıklaması

Atalay'dan Turgut Özal açıklaması
Tarih: 14.06.2012 - 11:44
Kategori: Gündem

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Özal'ın ölümüyle ilgili hazırlanan DDK raporunu yorumladı...

AA Editör Masası'na konuk olan Atalay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



Devlet  Denetlene Kurulu'nun (DDK) Özal'ın vefatına ilişkin raporundaki tespitleri nasıl değerlendirdiği ve bundan sonra nasıl bir süreç yaşanabileceğine ilişkin soru üzerine Atalay, Türkiye'nin yoğun bir gündemi içinde öne çıkan konulardan birisinin de DDK'nın söz konusu raporu olduğunu belirtti.



Özal'ın ölümünün o zaman da tartışıldığını hatırlatan Atalay, konunun zaman zaman gündeme geldiğini söyledi. Atalay şöyle devam etti:



''Üzerinden çok yıllar geçti. Çok geç kalınmış bir şey ama neticede başta ailesi olmak üzere insanların kafasında sorular varsa giderilmesi lazım'' diyen Atalay, ''Bu vesileyle bu konu tartışılan veya şüpheli konu olmaktan çıkacak'' dedi.



Atalay, ''Devlet Denetleme Kurulu eminim titiz bir çalışma yapmıştır. İşte bütün bunlar artık yargı kanalıyla, herhalde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gidiyor. Orası bu rapor üzerinden yürüyerek incelemesini yapacak. Sonuçta bir değerlendirme de onlar yapmış olacaklar. O sürecin içinde yargı yoluyla devam edilecek'' diye konuştu.



Atalay, konunun artık yargıya intikal edeceğini belirterek, yargı sürecini takip etmek gerektiğini ifade etti.

 

Cumhuriyet

 


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları