loading
close
SON DAKİKALAR

Ataması yapılmadığı halde kendisini yönetim kurulu başkanı ilan etti

Ataması yapılmadığı halde kendisini yönetim kurulu başkanı ilan etti
Tarih: 30.08.2019 - 08:56
Kategori: Gündem

Medical Park ve Medipol Sağlık Grubu’nun eski yöneticisi Cevat Şengül’ün, ataması yapılmadığı halde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı gibi ziyaretlerde bulunduğu ortaya çıktı

Bakanlıklarda sıkça gündeme gelen usulsüz atamalar tepki çekerken, Sağlık Bakanlığı’nda ortaya çıkan skandal pes dedirtti. Medipol ve Medical Park Sağlık Grubu’nun eski yöneticisi Cevat Şengül’ün Sağlık Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri Şirketi'nde herhangi bir görevi bulunmadığı halde, Bakanın da yer aldığı bazı gezilere yönetim kurulu başkanı unvanı ile katıldığı ortaya çıktı.

İLK ZİYARETLER KARTAL'A

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Şengül, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri Şirketi’ni (USHAŞ) vekaleten yürüten Mehmet Ali Kılıçkaya ile birlikte, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından, ziyarete ilişkin, “Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cevat Şengül, Vekaleten Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ve Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu; İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti” açıklaması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre aynı şirkette biri vekaleten diğeri de 'asıl' olmak üzere iki yönetim kurulu başkanı hastaneyi ziyaret etti. Ortada bakanlık tarafından asaleten verilmiş bir görev yokken, Cevat Şengöl’e sözlü olarak yapılan bildirimin, yönetim kurulu başkanlığı için yeterli görüldüğü ortaya çıktı.

Cibuti Hükümeti ile Uluslararası Sağlık Hizmetleri Şirketi arasında iş birliği protokolünün imzalanması sırasında Şengül’ün de yer alması dikkat çekti. Resmi bir görevi olmayan Şengül, Bakanlık tarafından sağlık turizmi için yapılan protokol görüşmesinde de yer aldı.

CEMAAT SEVGİSİ

Cevat Şengül’ün bir başka özelliği de cemaat/tarikat sevgisi. Şengül’ün, sosyal medya hesabından gerici Aziz Mahmud Hüdayi Cemaati’nin kanaat önderlerinden Osman Nuri Topbaş ile alakalı paylaşımlarda bulunması da dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları