loading
close
SON DAKİKALAR

Ataşehir Belediyesinde kadroya alınmayan işçiler oturma eylemi başlattı

Ataşehir Belediyesinde kadroya alınmayan işçiler oturma eylemi başlattı
Tarih: 05.04.2018 - 12:33
Kategori: Yerel

İstanbul Valiliğinin yürüttüğü arşiv soruşturması sonrası kadroya alınmayan ve işten çıkarılan işçiler belediyenin ana binası önünde işe geri dönme talebiyle oturma eylemi başlattı.

696 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kararnamenin taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili hükümleri gereği başvuruları alınan Ataşehir Belediyesi personelinden yaklaşık 1700’ünün güvenlik soruşturması tamamlandı. Soruşturması tamamlanan 1700’e yakın personelden 107’sinin güvenlik soruşturmasının olumlu olmaması nedeniyle kadroya geçiş işlemleri tamamlanamadı ve iş akitlerine son verildi. 

Karar sonrası belediye önünde toplanan işçiler, işe geri dönme talebiyle oturma eylemi başlattı. “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla işten atılmalarını protesto eden işçiler, işe geri dönene kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada ise "Sınavlardan başarıyla geçen personelin “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması” formları Valilik Makamına gönderilmiş olup, sonuçların bir kısmı valilik tarafından komisyona iletilmiştir. Bu kapsamda 107 çalışanımızın kendileriyle ilgili güvenlik soruşturmaları olumlu gelmediğinden iş akitlerine son verilmek zorunda kalınmıştır. İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda iş akitleri sonlandırılan çalışanlarımızın hukuksal süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacaktır" denildi.

696 sayılı KHK ile getirilen kadro düzenlemesine göre kadroya ya da belediye şirketlerine geçirilecek taşeron işçilerle ilgili arşiv araştırması yapılyor. Araştırmayı yürüten Valilik, gizlilik kararı bulunan sonuçları belediyeye gönderiyor. Belediye gizlilik kararı nedeniyle soruşturmanın içeriğini kamuoyuyla paylaşamıyor.

Ataşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"696 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili yayınlanan tebliğ hükümleri gereği Ataşehir Belediyesi tarafından bir komisyon oluşturulmuştur.

Oluşturulan Komisyon 16.01.2018 tarihi itibariyle çalışmalarına başlamış olup 13.02.2018 tarihinde sonuçları ilan etmiştir. İlan edilen sonuçlarda başvurusu reddedilenlerin KHK ve ilgili tebliğ hükümleri gereğince İstanbul Valiliği’nde oluşturulan İtiraz Komisyonu’na itirazları sağlanmış olup bu kapsamda valiliğin kararı komisyona iletilmiştir.

Başvuruları kabul edilenlerle İstanbul Valiliği İtiraz Komisyonunca itirazları olumlu bulunanlar oluşturulan Sınav Kurulu Kararı ile uygulamalı ve sözlü sınavdan geçirilerek işlemlerinin sonuçlandırılması sağlanmıştır.

Bu kapsamda 07.03.2018 tarihinde başlayan sınavlar 23.03.2018 tarihinde sonuçlandırılmış ve sonuçlar Ataşehir Belediyesi’nin web sitesinden ilan edilmiştir.

Sınavlardan başarıyla geçen personelin “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması” formları Valilik Makamına gönderilmiş olup, sonuçların bir kısmı valilik tarafından komisyona iletilmiştir. Bu kapsamda 107 çalışanımızın kendileriyle ilgili güvenlik soruşturmaları olumlu gelmediğinden iş akitlerine son verilmek zorunda kalınmıştır.

İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu kapsamda iş akitleri sonlandırılan çalışanlarımızın hukuksal süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacaktır."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları