loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk Havalimanı'nda alçak koltuk fotoğrafı!

Atatürk Havalimanı'nda alçak koltuk fotoğrafı!
Tarih: 11.02.2012 - 19:20
Kategori: Gündem

İnternet sitesinde fotoğraf ilgi çekti

İSRAİL’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, beraberinde vizelerden sorumlu Konsolos Yardımcısı Anat Evyatar ve Güvenlik Müdürü Ronen Eylam ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın’ı geçtiğimiz hafta makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili fotoğrafta konukların alçak Vali Yardımcısı’nın ise yüksek koltukta oturması gazetecilerin dikkatini çekti. Gazeteciler bunun İsrail ile Türkiye arasındaki ’Alçak Koltuk’ skandalının bir rövanşı olup olmadığının sorması üzerine Vali Yardımcısı Aydın, "Bir kasıt yok. Resimde öyle görülüyor. Kaderin bir cilvesi midir nedir? Kendi Dışişleri Bakan Yardımcıları’nın yaptığı olay, başlarına geldi" dedi.

İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, vizelerden sorumlu Konsolos Yardımcısı Anat Evyatar ve Güvenlik Müdürü Ronen Eylam ile geçen hafta Ahmet Aydın’ı Atatürk Havalimanı’ndaki makamında ziyaret etmişti. Ziyaret ile ilgili haber Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiriliği’nin internet sitesinde 14 Aralık Çarşamba günü fotoğraflı yayınlandı.

Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Ahmet Aydın, bu ziyaretin İsrail Başkonsolosu’nun İstanbul’daki görevlerine 4 ay kadar önce başlayan Anat Evyatar ve Ronen Eylam’ı tanıştırmaya yönelik olduğunu söyledi. İnternet sayfasındaki habere göre Başkonsolos Moshe Kamhi ziyaret sırasında "Ben İstanbul doğumluyum, İstanbul’u çok seviyorum ve burada görev yapmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Bugün siteyi gezen gazetecilerin, ziyaretle ilgili fotoğrafta konukların alçak, Vali Yardımcısı’nın ise yüksek koltukta oturur görüntüsü dikkatlerini çekti. Bunun üzerine gazeteciler Vali Yardımcısı Ahmet Aydın’a bunun İsrail ile Türkiye arasındaki ’Alçak Koltuk’ skandalının bir rövanşı olup olmadığını sordu.

Bugün, aynı koltukta oturan gazetecilerin sorularını yine makam koltuğunda yanıtlayan Vali Ahmet Aydın şunları söyledi:

"Biz geleneksel Türk misafirperverliğimizle konuklarımızı ağırladık. Bunu rövanş olarak görmemek lazım. Biz rövanş almadık ama fotoğraf bakıldığı zaman öyle bir izlenim getiriyor. Biz öyle yapmadık ama kendileri yaptılar. Bu olayı hepimiz iki yıl önce izledik. Dışişleri Bakan Yardımcıları’nın, bizim büyükelçimize yaptıklarını içimize sindirmek mümkün değil. Büyükelçimizi özel kendisi çağırdı ve arkasından da basını çağırıp ‘Bakın ben bunları önümde alçak koltukta oturttum’ demesi aslında çok büyük bir terbiyesizlik, nezaketsizlikti. Ama bizimki tam tersi. Bizim çağırmamız yok. Kendi talepleri ile geldi. Böyle bir konu da olmadı. Sadece nezaket çerçevesinde görüştük ama kaderin bir cilvesi midir nedir? Kendi Dışişleri Bakan Yardımcıları’nın yaptığı olay, başlarına geldi."

Kendilerinin koltukla ilgili yaptıkları özel bir şey olmadığını belirten Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, şöyle konuştu:

"Etme bulma dünyası. Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın yaptığı oyunun aynısına, kendi başkonsolosu maruz kaldı. Hatta geçenlerde Kuran’da okudum. Bir ayetinde ‘Kötü niyetli insanlar plan kurarken, Cenabı Allah da plan kuruyor. Onlar boşuna uğraşmasın. Her zaman Allahın dediği olur’ diyor. İsrail’in yaptığı plan da kötü niyetli. Bizim büyükelçimize yaptıklarını hem bir idareci olarak, hem de bir Türk vatandaşı olarak içime iki yıl önce sindirememiştim. Ama inanın bizim buna karşı özel bir kastımız yoktu. Bu sadece bir resimden ibaret bir durum. Bunu hasseten ilave etmek isterim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları