loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini AKP tarihine çevirdiler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini AKP tarihine çevirdiler
Tarih: 11.06.2021 - 09:25
Kategori: Eğitim

AKP’nin 2002-2018 dönemi, AÖF İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına girdi. Açıköğretim’deki ders kitabına, AKP dönemiyle ilgili 47 sayfa eklediler. AKP’nin politikasından övgüyle söz edip, sınavda sordular. Çevrimiçi sınavda öğrencilere, MİT TIR’ları, AKP’nin karşı karşıya kaldığı krizlere...

Tarihsel doğruluğu, araştırma hatta yargılama süreci devam eden 2002-2018 yılları arası AKP dönemi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına eklenip İktisat ve İşletme fakültelerinin sınavlarında soruldu.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Rektörlük adına yazılı açıklama yapan Açıköğretim Fakültesi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sorumlusu Doç. Dr. Burhan Sayılır, tartışmalı soruların sınavda sorulmasının gerekçesini, güz ve bahar dönemi ders kitaplarında konuların işlenmesiyle açıkladı. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ders kitabında, “Adalet ve Kalkınma Partisi Döneminde Türkiye” adlı 47 sayfalık bir konu eklenip derste okutulduğunu kaydeden Sayılır, “Bahar dönemi vize sınavında ilk dört üniteden, finalde ise son dört üniteden soru soruluyor. Soruların 3'ü son dört ünite konularından sorulmuştur” dedi.

MİT TIRLARI SORUSU
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde, 1 milyon öğrenciye,  MİT TIR'larıyla ilgili sorunun yöneltilme gerekçesini ise Doç. Dr. Burhan Sayılır şöyle açıkladı: “Bu soru kitabın sekizinci ünitesinde işlendi. Sorunun cevabı Adana'da MİT TIR'larına yapılan operasyondur. Bu cevap, ilgili olayla ilgili mahkemenin gerekçeli kararından alınarak kitaba konulmuş ve sorusu sorulmuştur.”

Sınava giren öğretmen: Müfredata girmesi için üzerinden en az 50 yıl geçmeli
Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri, aynı zamanda üniversitenin öğrencisi olan Ali Narman, şunları söyledi: “Belgeleri ve ispatları konusunda açıklık olmayan, çok yakın zamanda yaşananlar soruldu. Müfredata girebilmesi, belgelerin tarafsız araştırılabilmesi için en az 50 yıl geçmesi gerekir.”

AKP'NİN SİYASİ KRONOLOJİSİ ÇIKARILDI
17-25 Aralık operasyonuyla Gezi'ye özel vurgu yapıldı

Öğrencilere sorulan MİT TIR'ları davasına ilişkin olan soru ve cevap şıkları şöyle: “FETÖ-PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016'da AK Parti Hükümetine karşı yapılan dış destekli darbe girişiminin ilk uluslararası adımı olarak kabul edilen olay aşağıdakilerden hangisidir?”

A- Çözüm Süreci B- Adana'da MİT TIR'larına yapılan operasyon C- 17-25 Aralık 2013 operasyonları D- KCK operasyonları E- Gezi Parkı eylemleri

Kitaba eklenen ‘AKP Kronolojisi' başlığı altında ise şu konulara değiniliyor:

 
"-Krizlere neden olan olayların başında Gezi Parkı eylemleri, çözüm süreci, 7 Şubat MİT kumpası, 17-25 Aralık operasyonları var.
 
 
15 Temmuz'dan Rahip Brunson krizine, yakın tarih kitaba eklendi
AKP'nin 2002-2018 yılları arasındaki dönemi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına Aralık 2020'de eklenmiş. Kitapta; AKP'nin kuruluşundan, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televizyon kanalına telefonla bağlanması, Rahip Brunson krizi ve dünya liderleriyle yaptığı görüşmeler gibi çok sayıda olay fotoğraflarla anlatılmış. Afrin operasyonu, FETÖ'nün kumpas davaları Ergenekon ve Balyoz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi partilerin aldığı oy oranları gibi çok sayıda konu eklenmiş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şiir nedeniyle cezaevine düştüğüne de vurgu yapılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları