loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yılı

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yılı
Tarih: 12.02.2012 - 01:58
Kategori: Gündem

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ulus’taki Atatürk Anıt’ı önünde tören düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ulus’taki Atatürk Anıt’ı önünde tören düzenlendi.

Törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara BÜyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar ve çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Vali Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve Korgeneral Uyar, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Kurum ve kuruluşların çelenklerinin anıta
sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ankara Kulübü Seğmenler ve öğrencilerin bulunduğu töreni vatandaşların ilgiyle izledi. Tören, 4. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu’nun çaldığı marşlarla
sona erdi.

Askerlerden Garnizon Koşusu

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında geleneksel Garnizon Koşusu düzenlendi.

Garnizon Koşusu, sabah saatlerinde Kara Harp Okulu, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı kadın ve erkek personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Koşu, Kara Harp Okulu, Kara Kuvvetleri Kavşağı, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi, Anıtkabir Tandoğan girişi güzergahını takiben Anıtkabir’de sona erdi.

Ellerinde büyük boy Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan askerler, ’Her şey vatan için’, ’Vatan sana canım feda’ şeklinde tempo tuttu. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve percerelerinden Türk bayrakları sallayarak alkışlarla askerlere destek verdi.

Askeri ve sivil ambulansların da eşlik ettiği koşuda, polis ve askeri güvenlik görevlileri koşu güzergahını araç trafiğine kapattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları