loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'ün taburu TBMM'den kaldırılıyor

Atatürk'ün taburu TBMM'den kaldırılıyor
Tarih: 11.02.2012 - 22:37
Kategori: Siyaset

AKP'li Hüsrev Kutlu 8 yıl önce ''Burası kışla mı?'' diyerek TBMM Muhafız Taburu'nun Meclis'ten çıkarılmasını isteyince disipline verilip, uyarı cezası aldı.

Atatürk’ün talimatıyla 91 yıl önce kurulan ve TBMM’yi koruyan Meclis Muhafız Taburu tarih oluyor. Meclis’in güvenliği bundan sonra sadece polis tarafından sağlanacak. Meclis’in teşkilat yasasının yürürlüğe girmesiyle görevi sona erecek olan Tabur, taşınma hazırlıklarına başladı. Tabur Komutanlığı girişindeki arma da söküldü.

AKP Adıyaman eski milletvekili Hüsrev Kutlu 8 yıl önce ‘’Burası kışla mı?’’ diyerek TBMM Muhafız taburunun Meclis’ten çıkarılmasını isteyince, parti disiplin kuruluna verilmiş ve uyarı cezası almıştı. 8 yıl sonra ise AKP oylarıyla Muhafız Taburu kaldırıldı.

TBMM İdari teşkilat yasasına, ‘’TBMM’nin bütün bina, tesis, eklenti ve arazilerinde kolluk ve yönetim hizmetleri TBMM Başkanlığı eliyle düzenlenir ve yürütülür. Emniyet ve diğer kolluk hizmetleri için yeteri kadar kuvvet İçişleri Bakanlığınca, TBMM Başkanlığına tahsis edilir’’ hükmü konuldu.

TBMM’deki askeri tabura, bazı AKP ve BDP’liler uzun süredir eleştiri getiriyordu. İlk olarak 2003’de AKP Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu ‘’Odamda akşama kadar askerlerin sofra duası ve marşlarını dinlemek zorunda kalıyorum. Kendimi askeri kışlada gibi hissediyorum’’ demişti.

Genelkurmay ise Kutlu’ya ‘’TBMM Muhafız Taburu ulu önder Atatürk'ün direktifleri ile kurulmuştur. Meclis’te devlet-ulus birlikteliğinin sembolüdür. TSK bu tür söylemlerden derin endişe duymaktadır'' cevabını vermişti.

TBMM eski başkanı Mehmet Ali Şahin ise geçen yıl taburu ziyaretinde ‘’ Gözbebeği taburumuz, Meclisimizin huzur ve güvenine üstün katkılarda bulunuyor. Aziz Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan bu birlik, milli mücadelede cephede de savaşmıştır.  TBMM gibi, Meclis taburumuz da gazidir’’ demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları