loading
close
SON DAKİKALAR

"Ateşin Düştüğü Yer" Montreal'de "En İyi 20 Film" listesine seçildi

"Ateşin Düştüğü Yer" Montreal'de "En İyi 20 Film" listesine seçildi
Tarih: 25.08.2021 - 12:45
Kategori: Kültür & Sanat

Yönetmen İsmail Güneş'in "Ateşin Düştüğü Yer" adlı filmi, Montreal Dünya Film Festivali'nin "En İyi 20 Filmi" listesine girdi.

Yönetmen İsmail Güneş’in “Ateşin Düştüğü Yer” adlı son filmi dünyanın köklü festivallerinden Montreal Dünya Film Festivalinde ödül almış filmler arasından 43 yıllık festivalin ‘en iyi 20 filmi’ listesine seçildi. Bu listeye giren filmler, 20-29 Eylül 2021 tarihleri arasında tarihi Imperial Cinema salonunda gösterilecek. Ateşin Düştüğü Yer 2012 yılında gerçekleşen festivalde ‘en iyi film’ ve Fipresci ‘en iyi film’ ödüllerini almıştı.

Festivalde tekrar gösterilecek olan Ateşin Düştüğü Yer, bir gazetenin 3. sayfa haberinden yola çıkarak günümüz Türkiye’sinin kanayan yaralarından kadına yönelik şiddeti, ‘merhamet ve pişmanlık’ özelinde bir baba-kız öyküsüyle izleyiciye sunuyor.

Başrollerini Hakan Karahan, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Elifcan Ongurlar, Abdullah Şekeroğlu’nun paylaştığı Ateşin Düştüğü Yer filminin senaristliğini ve yönetmenliğini İsmail Güneş, yapımcılığını Baran Seyhan ve Aynur Güneş üstleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları