loading
close
SON DAKİKALAR

Atilla Atala'dan 'Cazın Görsel Ritmi' başlıklı resim ve heykel sergisi

Atilla Atala'dan 'Cazın Görsel Ritmi' başlıklı resim ve heykel sergisi
Tarih: 30.03.2021 - 11:20
Kategori: Kültür & Sanat

Gallery 11.17 Sanat Galerisi ‘’Cazın Görsel Ritmi’’ isimli kişisel sergisinde Atilla Atala’nın resim ve heykellerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Atilla Atala, Bizans ikonalarından aldığı esinle ikonalardaki tasvirler üzerinden tanrıya  yöneltilen saygıyı solo doğaçlamaların getirdiği ‘’bireysellik’’ ve ortak çalışlardaki ‘’birliktelik’’ göz önüne alınarak performans anlarındaki portreler aracılığıyla caz müziğine yöneltiyor. Bu süreçte modernizmden çağdaş sanata doğru yönelen dille cazın temel ögelerinden ritim  olgusuna cazın derin renkleriyle görsel bir vurgu yapıyor.

Atilla  Atala kimdir?

Orta ve lise öğrenimini Vefa Lisesi’nde yaptı.1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi - Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu’ndan İç Mimar- Endüstri Tasarımcısı olarak mezun oldu. 1979-1981 yılları arasında özel sektörde   endüstri tasarımcısı olarak çalıştı.  Kendi şirketinde iç mimarlık, fuar standı tasarımı, grafik tasarımı ve reklam çalışmaları yaptı.Resim çalışmalarını atölyesinde sürdürmektedir. 4 Kişisel resim sergi gerçekleştirdi ve çok sayıda karma sergilere katıldı.Karikatür çizmekte ve fotoğraf çekmektedir. Homur  Mizah ve Karikatür Grubu çizeri. RedFotoğraf Grubu üyesi ve grubun projelerine katılmaktadır. 2011-12 Sezonunda İ.B.B Şehir Tiyatroları’nda Otobüs oyununun sahne görsellerini Homur Grubu’ndan çizerlerle gerçekleştirdi. 2019 Yılında Canavar Mı Yok Mu? oyununun gölge oyunu çizimlerini yaptı. Kadın cinayetlerine yönelik bireysel duyarlılık geliştirmek ve toplumsal farkındalık yaratmak adına yazılmış olan Mor Tabutlar kitabını resimledi. Heykel, illüstrasyon çizimi çalışma konuları arasındadır. Bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.  Logo, afiş, karikatür ve fuar standı tasarımı dallarında başarı ödülleri var.

 

 

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları