loading
close
SON DAKİKALAR

Austin Grand Prix'si tehlikede

Austin Grand Prix'si tehlikede
Tarih: 11.02.2012 - 20:29
Kategori: Spor

Formula 1'in ticari haklarını elinde tutan Bernie Ecclestone, gelecek yıl ilk kez düzenlenecek Austin Grand Prix'sinin iptal edilebileceğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, gelecek sezon, 5 yıl aradan sonra yeniden Formula 1'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyordu. Yarış, Teksas eyaletinin Austin kentinde yapımı devam eden yeni pistte düzenlenecekti.

Ancak, pist yetkilileri ile Formula 1'in ticari haklarını elinde tutan Bernie Ecclestone arasında büyük anlaşmazlıklar yaşanıyor. ABD'li yetkililerin, söz verdikleri ödemeleri hala yapmadığını hatırlatan Ecclestone, "Kimse benden daha fazla beklememi istemesin.

ABD'li yetkililerin benimle kontrat imzalamak ve gerekli ödemeleri yapmak için 1 haftaları var. Aksi taktirde Austin'deki yarış, gelecek sezonun takviminden çıkacak" diye konuştu.

2013'de, New Jersey caddelerinde bir pist yarışı organize etmeye çalışan Ecclestone, bu Grand Prix’nin iptal olması olasılığına karşı, Amerika'ya açılmak için Austin'deki pistin organizatörlerine ayrıcalık tanıyacağı iddialarını da kesin bir dille reddetti.

Kimseyle pazarlık yapmayacağını ifade eden 81 yaşındaki İngiliz işadamı, "Amerika'da mutlaka yarış düzenleyeceğiz diye bir kural yok. Kimseyi kurtarmaya çalışmıyorum. Austin pistinin organizatörleri 1 hafta içinde kontrat imzalamaya yanaşmazsa, gelecek sezon 19 yarış üzerinden yapılacak" dedi. Ecclestone ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Austin pistindeki inşa çalışmaları geçen hafta durdurulmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları