loading
close
SON DAKİKALAR

Avrasya Tüneli’nin ismi belli oldu: Avrasya Tüneli!

Avrasya Tüneli’nin ismi belli oldu: Avrasya Tüneli!
Tarih: 12.12.2016 - 10:00
Kategori: Gündem

Ulaştırma Bakanlığı, Avrasya Tüneli'ne isim bulmak için internet üzerinden anket yapmıştı. Anket sonuçlarının farklı noktalara çekildiğini ifade eden bakan, tünelin adının ‘Avrasya Tüneli’ olarak kalacağını söyledi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli’nin adının değişmeyeceğini açıkladı. Asya’yla Avrupa’yı birleştirecek olan tünele isim bulunması için başlatılan anketin farklı noktalara çekildiğini ifade eden bakan, gelen önerilerin dikkate alınmayacağını belirterek projenin isminin ‘Avrasya Tüneli’ olarak kalacağını söyledi.

Kanal 7'de yayınlanan 'Başkent Kulisi' programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Anadolu Yakası'nı denizin altından Avrupa Yakası'na bağlayan projenin isminin belirlenmesi için başlatılan anketin amacı dışına çıktığını ve bir yarış haline getirildiğini belirtti. İki kıtayı birbirine bağlayan ve 20 Aralık’ta hizmete girecek proje için ‘toplum algısı için olumlu olabilecek’ bir isim amacıyla yola çıkıldığını ifade eden Arslan, “Değerlerimizi çarpıştırır hale geldik, bu da bizim hiç istemediğimiz bir şeydi. Amacından saptı, hiç istemediğimiz bir şeydi” dedi.

“Biz kutuplaşmanın değil tam tersine birleşmenin, değerlerimizi birleştirmenin taraftarıyız” ifadelerini kullanan bakan, projenin adının ‘Avrasya’ olarak kalacağını belirtti. Arslan, ‘Avrasya’’nın hem Türkçede hem de İngilizce'de bilinen bir kelime olduğunu da sözlerine ekledi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları