loading
close
SON DAKİKALAR

Avrasya'ya Kenya ve Etiyopya damgası

Avrasya'ya Kenya ve Etiyopya damgası
Tarih: 13.02.2012 - 00:45
Kategori: Spor

Avrasya Maratonu erkeklerde, geçen yıl da ipi göğüsleyen Kenyalı Vincent Kiplagat birinci olurken, kadınlarda Etiyopyalı Alemitu Abera madalyaya uzandı

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda erkeklerde geçen yılın birincisi Kenyalı Vincent Kiplagat, bu yıl da yarışı kazanmayı başardı. Yarışın büyük bir bölümünü Etiyopyalı Tarıku Jufar ile birlikte önde götüren Kiplagat, Gülhane Parkı’ndaki hafif yokuşta Jufar’ı geride bırakarak, tek başına Sultanahmet At Meydanı’ndaki finişe geldi. 

Kiplagat, 2.10.58’lik derecisiyle birinci olurken, Jufar 2.11.31’lik derecesiyle ikinciliği ve Etiyopyalı Tsegay Gebreselassie ise 2.13.39’luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti. 

Kadınlarda ilk 3’e girenler Etiyopyalı

Kadınlarda ise ilk 3 sırayı Etiyopyalı atletler elde etti. 

Alemitu Abera, 2.27.56’lik derecesiyle birinciliği kazanırken, Fatuma Sado 2.28.01’lik derecesiyle ikinci, Tsega Gelaw da 2.28.38’lik derecesiyle üçüncü oldu. 

Fenerbahçeliler organize olmadı 

8 kilometrelik halk koşusu ise maraton startının 300 metre gerisinden başladı. Koşu, Fındıklı'da son bulacak. Halk yürüyüşü ise Altunizade Köprüsü'nün 400 metre gerisinden başladı. Maraton ve koşuların startı saat 09.00'da, halk yürüyüşünün startı ise 09.30'da verildi. Fenerbahçeli taraftarların organize olmadıkları ve bireysel olarak formaları ile halk yürüyüşü içinde yer aldıkları görüldü. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları