loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa Birliği'nin 'seyahat edilebilir ülkeler' listesi güncellendi

Avrupa Birliği'nin 'seyahat edilebilir ülkeler' listesi güncellendi
Tarih: 16.07.2021 - 14:35
Kategori: Dünya

Avrupa Birliği'nin seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını önerdiği ülkeler listesinde yapılan son güncellemede listeye Ukrayna eklendi Ruanda ve Tayland listeden çıkarıldı. Türkiye ise liste dışında kalmaya devam etti.

Avrupa Konseyi her iki haftada bir listeyi yeniden değerlendiriyor. Bir sonraki güncelleme ağustos ayı başında yapılacak.
 
Öneri niteliğindeki AB Konseyi listesinin yasal olarak bağlayıcılığı bulunmuyor. Üye ülkeler bu liste doğrultusunda kendi kararlarını almakta serbest. Ancak AB üyesi olmayan ülkeler için seyahat kısıtlamalarının kaldırılması kararında ortak hareket edilmesi tavsiye ediliyor.

Listenin son haline göre seyahat edilebilen ülkeler:
Kanada, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Ürdün, Kosova, Moldova, Karadağ, Katar,

Suudi Arabistan, Arnavutluk, Avustralya, İsrail, Japonya, Lübnan, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya,

Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Tayvan, ABD, Mako, Hong Kong ve karşılık olursa Çin

Turizm şirketleri kararsızlık içinde
Avrupalı turizm şirketleri güncellenen listede yer almayan AB dışındaki ülkelere yönelik tatil ve seyahat paketlerini iptal edip etmeme konusunda kararsızlık yaşamaya devam ediyor.

Türkiye ile ilgili turizm paketlerinin tamamen iptali konusunda henüz kesin karara varılmadı, ancak ülkenin kırmızı listesinden çıkmaması halinde yaşanabilecek iptallerle ilgili müşterilerle sorun yaşanmaması için temkinli bir yaklaşım sergileniyor.

İngiltere de Türkiye'yi kırmızı listede tutmaya devam etti
Covid-19 tedbirleri nedeniyle getirdiği seyahat kısıtlamalarında listenin rutin güncellemesini yapan İngiltere, önceki gün Türkiye'yi yine kırmızı listeden çıkarmadı.

Trafik ışığı düzenlemesine göre kırmızı, sarı ve yeşil olarak gruplandırılan listede her üç haftada bir yapılan rutin güncelleme çarşamba akşamı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Buna göre sarı listede bulunan Bulgaristan, Hırvatistan, Hong Kong ve Tayvan yeşil listeye alınırken, yeşil listede bulunan İspanya'nın gözde turizm beldesi Balear Adaları sarı listeye alındı.

 

Kaynak : euronews

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları