loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa Güreş Şampiyonasında 140 puan ile Kadınlar Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonasında 140 puan ile Kadınlar Avrupa şampiyonu oldu
Tarih: 02.04.2022 - 01:15
Kategori: Spor

Macaristan’da devam eden 2022 Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar mücadeleleri tamamlandı. Türkiye takım halinde, 2 altın, 1 gümüş ve 1 de bronz madalya alarak büyük kadınlarda ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Budapeşte’de düzenlenen şampiyonaya Türkiye kadın milli takımı damgasını vurdu. Evin Demirhan Yavuz (50 kg) ve Yasemin Adar Yiğit (76 kg) ile altın, Buse Tosun Çavuşoğlu ile gümüş ve Bediha Gün ile de bronz madalya kazanan ay-yıldızlı milli takım, 140 puan toplayarak büyükler tarihinde Avrupa’da ilk kez şampiyonluğa ulaştı. 2022 Avrupa Güreş Şampiyonasının ikincisi 135 puanla Ukrayna, üçüncüsü ise 110 puanla Bulgaristan Kadın takımı oldu.

U23’TE DE ŞAMPİYON OLMUŞTU

Bu arada Türk kadınları, mart ayının başında Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında da takım halinde şampiyon olmuştu. Böylece 20 gün içerisinde önce U23, ardından da büyükler olmak üzere 2 önemli turnuvada Türk Kadın milli takımı Avrupa Şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı.
Öte yandan bu turnuva ile birlikte Avrupa Güreş Şampiyonası tarihinde büyüklerde Türk kadın sporcularının aldığı madalya sayısı ise 7 altın, 3 gümüş ve 14 bronz madalyaya ulaştı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları