loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa Konseyi, Osman Kavala davası nedeniyle Türkiye’ye karşı ihlal prosedürünü resmen başlattı

Avrupa Konseyi, Osman Kavala davası nedeniyle Türkiye’ye karşı ihlal prosedürünü resmen başlattı
Tarih: 02.02.2022 - 22:12
Kategori: Gündem

DEVA Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Av. Mustafa Yeneroğlu, "Avrupa Konseyi, Osman Kavala davası nedeniyle Türkiye’ye karşı artık ihlal prosedürü resmen başlattı."

DEVA Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Av. Mustafa Yeneroğlu, açıklamasında;

"Avrupa Konseyi, Osman #Kavala davası ile ilgili olarak yapılan hukuksuzluklar nedeniyle ihlal prosedürünün uygulanması konusunda ara kararını verdi. Türkiye’ye karşı artık ihlal prosedürü resmen başlatılmış oldu.

Oysaki AİHM kararlarını uygulama taahhüdümüz anayasal bir zorunluluktur. Bu kararların uygulanması için Konsey tarafından ülkemize tanınan süreler bilinçli bir şekilde sürüncemede bırakıldı, anayasal ve yasal zorunluluklar bir kenara atıldı.

Bu karar ile Azerbaycan’dan sonra hakkında ihlal prosedürü işletilen ikinci ülke Türkiye oldu. İnsan haklarını yok saymanın ve kendi yurttaşlarına eziyet etmenin bedelini millet olarak ödüyoruz. Hepimizin özgürlüğü tehdit altında olduğu gibi her gün daha fazla yoksullaşıyoruz.

Sonuç olarak ülkemizde temel insan haklarının karşılık bulamamasıyla Türkiye'nin itibarı her geçen gün daha fazla zedelendiği gibi yargı hukukun üstünlüğüne tabi olmadığı için yatırım da gelmiyor. İktidar derhal yargının üzerinden elini çekmeli, hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları