loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa Konseyi'nden Büyükçekmece Belediyesi'ne büyük onur!

Avrupa Konseyi'nden Büyükçekmece Belediyesi'ne büyük onur!
Tarih: 23.06.2015 - 11:17
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediyesi Avrupa Konseyi'nin yerel yönetimlere verdiği en önemli ödüllerinden biri olan "Avrupa Diploması" beratını aldı.

Büyükçekmece Belediyesi Avrupa Konseyi'nin yerel yönetimlere verdiği en önemli ödüllerinden biri olan "Avrupa Diploması" beratını aldı.

Avrupa Konseyi'nde düzenlenen ödül törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen Başkan Vekili Coşkun Tanış, Başkan Yardımcısı Selami İnce ve Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal'dan oluşan heyet katıldı.

"Örnek çalışmalara devam edeceğiz"

Avrupa Konseyi'nin de merkezi olan Fransa Strazburg'ta Konsey Binası'ndaki törene Başkan Dr. Hasan Akgün'e vekaleten katılan Belediye Meclis Grup Başkanı Coşkun Tanış, bir konuşma yaptı. Almanca yaptığı konuşmasında Başkan Vekili Tanış, bir Avrupa Kenti olan Büyükçekmece'nin layık olduğu bütün ödülleri teker teker aldığını ve Büyükçekmece Belediyesi'nin örnek çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ödül töreninin ardından heyet, Avrupa Ödülü Komite Başkanı Alex E. Fischer'e Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün selamlarını ileterek hediyelerini takdim edildi.

60. yıl kutlaması yapıldı

"Avrupa Ödülü" programının 60. yıldönümünün de kutlandığı programda Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur'un açılış konuşmasının ardından katılımcılara Avrupa Konseyi'nin tanıtım filmi izletildi. Daha sonra 2015 yılı Avrupa Yerel Demokrasi Haftası konusu olarak seçilen "Çok Kültürlü Toplumlarda Birlikte Yaşamak: saygı, iletişim, etkileşim" hakkında tartışma toplantıları gerçekleştirildi. Heyet, Parlementerler Meclisi'ni de izleme fırsatı buldu. Heyet, Malta'nın kadın Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca'nın konuşmasını da dinledi.

Büyükelçi İşcan'a bilgi verildi

Programın sonunda Avrupa Ödülü, Şeref Plaketi, Şeref Bayrağı ve Avrupa Diploması Beratlarının sahiplerine takdim edildiği törenin ardından "Avrupa Diploması" beratını alan Büyükçekmece Belediye heyeti, Strazburg Belediye Başkanı'nın davetlisi olarak ödül sahiplerine özel verilen resepsiyona katıldı. Büyükçekmece Belediye Heyeti, Parlementerler Meclisi lobisindeki Avrupa Ödülü Standı'nda bir araya geldiği Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Şerif İşcan'a alınan ödül hakkında ve Büyükçekmece Belediyesi'nin uluslararası diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları