loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa onu konuşacak!

Avrupa onu konuşacak!
Tarih: 11.02.2012 - 19:16
Kategori: Spor

Bienvenu'yü Tunus Ligi'nde keşfeden eski hocası Vladimir Petkovic, Kamerunlu'yu anlattı...

Young Boys’dan ayrılıp Samsunspor’un başına geçen Petkovic, Kanarya’nın yeni forvetinin en büyük avantajı olarak süratini gösterdi ve ekledi: Aynı zamanda tekniği de yüksek. Topu iyi saklıyor ve havadan etkili. Adından çok söz ettirecek

ANTEP’TE IŞIK VERDİ
Önce Emmanuel Emenike, ardından Mamadou Niang gibi çok şeyler beklenen iki gol ayağının Samandıra’dan ayrılışı gölgelemişti onun transferini... İsviçre Ligi gibi Avrupa’da itibarı olmayan bir ligden geliyordu, üstelik F.Bahçe camiasının yıllardır alışık olduğu ‘sükseli’ yıldızlardan değildi. Ancak Gaziantep maçıyla birlikte doğru bir transfer olduğuna dair ışık verdi 23 yaşındaki Henri Bienvenu...

‘İŞLENMEYE HAZIR YETENEK’
Kamerunlu santrforu, onu Young Boys’a transfer eden ve geçen yıl İsviçre ekibinin teknik direktörlüğünü yapan Vladimir Petkovic’den dinledik... Galatasaray maçı sonrası HABERTÜRK’e özel açıklamalar yapan Samsunspor Teknik Direktörü Petkovic, “Bienvenu, Tunus 1.Ligi’nde Esperance takımında oynarken dikkatimi çekti. Henüz 21 yaşındaydı ama işlenmeye hazır bir yeteneği vardı” dedi.

PETKOVİC’E GÖRE ARTILARI:
Bienvenu, bir forvette olmasını istediğiniz tüm özelliklere sahip. Asıl bölgesi hücumun merkezi. Ancak bunun dışında sağda ve solda da oynayabiliyor. Yani hücum hattının her bölgesinde katkı verebilir. En büyük avantajı sürati. Bunun yanında tekniği de yüksek. Topu iyi kullanıyor ve saklıyor. Kafa toplarında da güçlü ve etkili. Kendisi için doğru bir tercih yaptı ve iyi bir lige geldi. Yakın zamanda Avrupa’nın önde gelen golcülerinden biri olur, Avrupa’nın adından sıkça söz ettiği bir oyuncu olur. Fenerbahçe bence çok önemli bir transfer yaptı.

PETKOVİC’E GÖRE EKSİLERİ:
Eğer zayıf bir nokta söylememiz gerekirse mental ve fizik açıdan güçlenmesi gerekiyor. Önemli bir ligde oynuyor. Tecrübe eksikliğini giderdikçe daha iyi olacaktır. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları