loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa’nın en büyük ikinci yazılım şirketi!

Avrupa’nın en büyük ikinci yazılım şirketi!
Tarih: 12.02.2012 - 09:44
Kategori: Bilim & Teknoloji

Avrupa’nın en büyük yazılım firmalarının belirlendiği ‘Truffle 100’ raporunda Dassault Systèmes (DS), 1.56 milyar doları aşan cirosuyla Avrupa’nın en büyük 2’inci yazılım şirketi oldu.

Avrupa’nın en büyük yazılım firmalarının belirlendiği ‘Truffle 100’ raporunda, Ürün Yaşamdöngüsü Yönetimi (PLM) ve 3 Boyutlu (3D) modelleme çözümleri konusunda dünya lideri olan Dassault Systèmes (DS), 1.56 milyar doları aşan cirosuyla Avrupa’nın en büyük 2’inci yazılım şirketi oldu.

Dassault Systèmes hızlı büyümesini sürdürüyor 
‘Truffle 100’ raporuna göre BT pazarı, Avrupa’nın büyümesinde önemli role sahip sektörlerin başında geliyor. Bu gerçekten yola çıkan Avrupa Komisyonu, 2014-2020 dönemini kapsayan ve araştırma çalışmalarıyla yeniliği amaçlayan Horizon 2020 programını piyasaya sürdü. 

Yeniliklerin öncüsü Dassault Systèmes’in 3 Boyutlu ve Ürün Yaşamdöngüsü Yönetimi yazılımları da, 11 farklı sektörde yeni servis ve ürün geliştirilmesi amacıyla kullanılıyor. Farklı sektörlerdeki mevcut ve yeni müşterilerinin 3D ve PLM uygulamalarına yoğun talebi sayesinde hızlı büyümesini sürdüren Dassault Systèmes, özellikle otomotiv, teknoloji, enerji ve sanayi sektörlerine katma değer sunan öncü yazılım firması olmakla kalmıyor, tedarikçi zincirlerindeki hızlı yükselişle birlikte KOBİ pazarında da büyümesini sürdürüyor.

2006’dan bu yana hazırlanan ‘Avrupa Truffle 100’ raporu (http://www.truffle100.com), Piyasa Araştırma Teşkilatı CXP ve ilk küresel piyasa istihbarat firması IDC tarafından yıllardır yürütülen ölçüm ve analizden derlenen verilere dayanıyor. 

Yazılım tedarikçileri, endüstri gözlemcileri ve kamu yetkilileri tarafından yazılım sektörünün en güvenilir kaynağı olarak nitelendirilen rapor, aynı zamanda günümüz ekonomik koşullarında yazılım endüstrisinin iş dünyasına kattığı dinamizmi ortaya koyuyor. Avrupa Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, “Yazılım sektörü, Avrupa’nın ekonomik büyümesini destekleyen güvenilir bir dayanak olmayı sürdürüyor. Pazar her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüyor. Daha da önemlisi tedarikçiler bordrolu çalışan sayısını ve Ar-Ge yatırımlarını artırmayı planlıyor” diye konuşuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları