loading
close
SON DAKİKALAR

Avukat Turgut Kazan, Soylu'ya savcıya 'militan' dediği için yargılandığı davayı hatırlattı

Avukat Turgut Kazan, Soylu'ya savcıya 'militan' dediği için yargılandığı davayı hatırlattı
Tarih: 27.01.2021 - 17:39
Kategori: Gündem

Avukat Turgut Kazan, militan sözü için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya daha önce bir savcıya militan dediği için yargılandığı davayı örnek gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP’li eski vekil Berhan Şimşek, "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan" demiş, AKP cenahından tepki gelmişti. İçişleri Bakanlığı da Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin salı günkü grup toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. 'Vali militan, yargıçlar militan, alınan kararları görüyoruz' diyor. Vay sen misin militan diyen. Dünya kadar militan var. Tekirdağ'da çocukların karnesini dağıtan kim? Ak Parti İl Başkanı. Veren kim, Milli Eğitim müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, hepiniz dava açın, diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AKP'nin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin yargısı var, kendilerine militan diye hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir. Herkes davasını açmalı" dedi.

Avukat Turgut Kazan, bir savcıya militan dediği için yargılandığını, davanın AİHM'e gittiğini, AKP iktidarının AİHM'de savcıya militan denilemeyeceğini iddia etmediğini kaydetti.

Turgut Kazan'ın açıklaması şöyle:
"Valilere, kaymakamlara, şu görevlilere, bu görevlilere militan diyenler için suç duyurusunda bulunulacağı çağrısı yapanlara uyarıdır. Elbet, valiye, savcıya, yargıca, asker kişiye militan denilemez. Ama, vali o kent için bir toplantı yapıyor ve yalnız AKP’lileri çağırıyorsa militandır.
Savcı, yargıç siyasal çizgi izleyerek yasaya karşı hileyle yetki saptırması yapıyorsa militandır. Asker kişi, siyasal nitelikli örgüte hediye götürüyorsa, eliyle siyasal bir işareti yapıyorsa militandır. Çünkü TDK Sözlüğü'ne göre "bir görüşün başarısı için çalışan kişi" militandır.

Örneğin ben yetkisi alınmasına rağmen dosyayı Erzurum'dan İstanbul'a kaçıran savcıyı militan olarak tanımlamıştım. Fetö'cü yargı tazminata hükmetti. Sorun AİHM'ne gitti. İhlal iddiamıza karşı AKP iktidarı (Türkiye Cumhuriyeti adına) hiç savcıya militan denilemeyeceğini iddia etmedi.
Tam tersi, öyle bir savcıya militan demenin bir eleştiri sayılacağı fark edildiği için, 6.500 Euro ödeme karşılığı özür anlamına dostane çözüm önerildi. Ve AİHM de ödeme koşuluyla dosyayı işlemden kaldırdı. Dava açma meraklısı Soylu ve Çelik’e hatırlatmayı görev sayıyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları