loading
close
SON DAKİKALAR

Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın istifa etti

Ayasofya'nın baş imamı Mehmet Boynukalın istifa etti
Tarih: 08.04.2021 - 11:58
Kategori: Gündem

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tepki çeken Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti.

Mehmet Boynukalın, 24 Temmuz 2020'de yeniden cami statüsü almasının ardından Ayasofya'nın baş imamı olarak görevlendirilmişti. Boynukalın'ın istifa ettiği, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edeceği bildirildi.

Noynukalın Twitter hesabından açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

Boynukalın, sosyal medya hesabından kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken açıklamalar yapmış, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin de "Kaldırılmış. Hamdolsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" demişti.

Boynukalın'ın paylaşımlarına AKP içinden de tepki gelmiş, AKP'li Özlem Zengin, "Herkes kendi işini yapmalı" açıklamasında bulunmuştu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da "Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" ifadlerini kullanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları