loading
close
SON DAKİKALAR

Ay’da tatil yapmak ister misiniz?

Ay’da tatil yapmak ister misiniz?
Tarih: 24.03.2016 - 11:53
Kategori: Bilim & Teknoloji

Avrupa Uzay Ajansı’ndan yetkililer (ESA) 20 yıl içinde Ay’da tatil yapmanın mümkün olabileceğine inandıklarını açıkladı.

Avrupa Uzay Ajansı’ndan yetkililer (ESA) 20 yıl içinde Ay’da tatil yapmanın mümkün olabileceğine inandıklarını açıkladı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA)'nın lideri Johann-Dietrich Woerner, Euronews’in ESA için hazırladığı bir videoda yaptığı açıklamada uzay programı olan tüm ulusların bir araya gelerek bir “Ay Köyü” kurmasını ve bu üssün 2030’da kullanıma geçmesini istediğini söyledi.

Aynı videoda konuşan Astronot Andeas Mogensen de bu hayalin sanıldığı kadar gerçek dışı olmadığını söyledi. Ay Köyü’nün inşa edilmesi durumunda şu anda kullanımda olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun görevini devralacağı ve uzayda yürütülecek bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Ay yüzeyinde bulunan materyaller de kullanılarak kurulan bu üssün madencilik ve hatta turizm faaliyetlerine de imkan sağlayacağına dikkat çekildi. Woerner olası Ay Köyü’nün ayın sürekli Güneş gören yüzünde kurulmasının planlandığını belirtti.

ESA lideri ABD gibi bir çok ulusun bir sonraki hedefinin Mars olduğunu ancak ilk olarak Ay’da kalıcı bir üs kurmanın çok daha gerçekçi bir hayal olduğunu düşündüğünü de dile getirdi. Bu hayalin gerçek olması için de ulusların iş birliğinin gerekli olduğunu dile getiren Woerner, yine de bir Ay üssünün kurulmasının “İnsanlığın atacağı önemli bir adım” olacağını dile getirdi.

Hürriyet 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları