Aydın İleri'den Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu hakkında 7 sayfalık suç duyurusu

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde görev yapan Aydın İleri mobbinge maruz kalarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün malzeme deposuna 'görevli' olarak gönderilmişti. İleri belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. ...
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri Bergama Belediyesi'nin CHP'den AKP'ye geçmesinin ardından mobbinge uğradı, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’ndeki görevinden alınarak depoya sürüldü.
Belediye Başkanı Hakan Koştu, egedesonses.com'da Murat Karakaş'ın sorularını yanıtladı. Başkan Koştu, Aydın İleri'nin sürgün edilmesi üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bergama'da bir sürü problem var. Bir tanesi arşiv projesi. Uzman bir kişinin gelip el atması lazım. İmarla, diğer konularla ilgili arşive bir şey sorunca vatandaş da geç cevap alıyor. Bu aksayan işlerden bir tanesi. Bu kişinin uzmanlık alanı kütüphanecilik ve arşiv. Bu kişi bana keşke sayfalar solusu durmadan yazı yazıp göndermek yerine (şartlar ve eksiklikler konusunda) bana bir proje gönderseydi.
(4 aydır randevu alamadığı sorusu) Şu anda çalışmak isteyen binlerce kişi var. Bu kişinin bir görevi var. Uzmanlık alanı içinde bir şey yapması gerekiyor. Bahane olarak makine-tesisat yok dedi. Çözüm yok, hep sorun. İdare bir kişiyle çalışmak istemiyorsa bunu belirtir. Biz dolaylı yollardan kendisine belirttik. Sözleşme süresi var. Belediye içinde siyaset yapacaksanız onlarla çalışamayız.
(Aydın İleri'nin personel müdürü tarafından darp edildiği konusu) Bu konuda elimde somut bilgi yok. Varsa bir şey gereği yapılır."
Aydın İleri: 7 sayfalık suç duyurusunda bulundum
Aydın İleri, Hakan Koştu'nun açıklamalarına ilişkin olarak "Canlı yayında mobbing yaptığını kabul etti. Beni siyasi tetikçi ilan ederek hedef gösterdi, Bergama'daki işsizlein hedefi yaptı. Zorla sürgün edildiğim bir işte gönüllü rapor vermemi beklemeleri de pek kibarlık. Benden belediye arşivi için rapor beklentisi varmış. Yazdığım dilekçelerim aynı zamanda rapor içerikli" dedi.
İleri, Koştu hakkında 23 Ağustos Cuma günü 7 sayfalık suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












