loading
close
SON DAKİKALAR

Aydın Nazilli'de restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti; 10 kişi gözaltına alındı

Aydın Nazilli'de restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti; 10 kişi gözaltına alındı
Tarih: 30.12.2022 - 16:35
Kategori: Gündem

Aydın Valisi Aksoy, yaptığı açıklamada Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir restorandan 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Aydın'ın Nazilli Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir dönerci dükkanında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 80 yanığı olan bir yaralının entübe edildiğini ve İzmir'e nakledildiğini açıkladı.

Olay ile ilgili çalışmalar sürerken Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Devam eden çalışmalarda 5 kişinin daha gözaltına alınarak sayının 10’a yükseldiği, gözaltına alınan kişiler arasında iş yeri çalışanları ve iş yerine tüp tedariki sağlayan firma çalışanlarının da olduğu öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hayatını kaybedenleri arasında, restoranda yemek yiyen vatandaşların olduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre yaşamını yitirenlerden 3'ünün de çocuk olduğunu söyleyen Çerçioğlu, yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı. 

Aydın Valisi Aksoy'dan açıklama: 10 kişi gözaltına alındı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret ederek doktorlardan sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Aksoy, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,"Bugün 15.35 sıralarında meydana gelen, tüp değişimi sırasındaki patlama neticesinde maalesef 7 vatandaşımız yaşamını kaybetti, 5 vatandaşımız da yaralandı. Yaralılardan bir tanesi 2007 doğumlu bir kızımız, durumu biraz ağır ve onu İzmir’e sevk ettik. Diğer 4 yaralımız da Nazilli Devlet Hastanemizde gerekli tedavileri yapılıyor. 3'ünün durumu iyi. Muhtemelen birkaç gün içinde taburcu olurlar. Bir tanesini de tedbir amaçlı yoğun bakıma aldık ama hayati tehlikesi ilk aşamada gözükmüyor. 7 cenazeyle ilgili olarak da otopsileri yapılmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’na sevkleri yapıldı. Adli tıpta gerekli otopsi çalışmaları gerçekleştirilecek" dedi.

Aksoy, "Süreci bütün kurumlarımızla birlikte takip ediyoruz. Olay anından itibaren bütün kurumlarımız gerekli çalışmaları yapmışlardır. Çevre binalara herhangi bir hasar oluşturmadan bu şekliyle sonuçlanan bir kaza. O bizim bir tesellimiz oldu ama 7 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi bizi son derece üzmüştür. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Aydın Valisi Aksoy: Her türlü iddiayı değerlendiriyoruz

Vali Aksoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilerin olayla ilgilerinin Başsavcılık tarafından değerlendirileceğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Cennet Yeldi, biraz önce bahsettiğim kızımız. 2007 doğumlu, İzmir'e sevk ettiğimiz, durumu biraz ağır olan bir vatandaşımız. Mustafa Görkem Balkın, tüpü değiştiren görevli arkadaşımız. O da yaralı. Osman Sakıcı da iş yerinde çalışan bir arkadaşımız. Merve Bayar yine iş yeri çalışanı. Diğeri de Hasan Pehlivan adlı bir müşteri. Bunlar da yaralı olarak şu anda Nazilli Devlet Hastanemizde tedavilerine devam ediliyor.

Diğer kimlik çalışmaları otopsi neticesi netleşeceği için şu anda herhangi bir kimlik açıklaması yapmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde adli tıp raporları, otopsi sonuçları ortaya çıktıktan sonra kimliklerini açıklayacağız."

Bir gazetecinin, patlamanın meydana geldiği iş yerinde sanayi tüpü kullanıldığı iddia edildiğini söylemesi üzerine Aksoy, "Konunun uzmanları, iş güvenliği uzmanları, ilgili kurumlarımız büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatı gerek itfaiye teşkilatımız gerek belediye teşkilatımız hepsi kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığımıza vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır. Bu tür iddialar var mıdır? Varsa doğru mudur? Bunlar Cumhuriyet Başsavcılığımızın çalışması sonrası ortaya çıkacaktır" yanıtını verdi.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda %80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir restorandan 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Aksoy, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aydın Büyükşehir  Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Nazilli’de gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yedi vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerin ertelendiği duyuruldu.

Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün 15.35 sıralarında bulunduğumuz cadde üzerindeki bir işletmede tüp değişimi sırasında oluşan bir patlama neticesi 1’i ağır 5 yaralımız söz konusu maalesef, 7 vatandaşımız da yaşamını kaybetti. Hastaneye intikalleri sağlandı. Çok üzgünüz. Böylesine bir kazanın yaşanmış olmasından, insanlarımızın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Olay yeri incelememiz ve itfaiyemiz bütün boyutlarıyla inceleyecek. İlk tespitlerimize göre tüpten kaynaklı bir patlama olduğunu ifade edelim” dedi.

Kaynak : Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları