loading
close
SON DAKİKALAR

Aydın Valiliği tepki çeken sözleri savundu: 'Samimi bir sohbet'

Aydın Valiliği tepki çeken sözleri savundu: 'Samimi bir sohbet'
Tarih: 08.12.2018 - 15:30
Kategori: Yurt

Aydın Valiliği, Kızılcaköy’de köylülere 'Biber gazından bir şey olmaz ya' diyen Vali Yardımcısı Arat’ın sözlerine soruşturma başlattı. Valililik konuşmayı 'Samimi sohbet' olarak nitelendirdi.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre Aydın Valiliği, topraklarına jeotermal enerji santrali (JES) yapılmaması için direnen Kızılcaköylülere “Biber gazından bir şey olmaz ya” diyen Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın görüntüleri ile ilgili soruşturma başlattı. Valilik açıklamasında Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın söz ve davranışları “samimi sohbet” olarak nitelendirildi.

Köylerine 2 km uzaklıkta JES tesisleri yapılmaması için günlerdir direnen Kızılcaköylüler zaman zaman jandarma, polis ve şirket çalışanları ile karşı karşıya geldi. Kadınların darbedildiği olaylarda yaşlı kadınların ve çocukların olduğu bir ortamda köylülerin üzerine biber gazı da sıkılmıştı.

Biber gazı kullanıldığı gün köylülerin JES için şirketin araziyi tel örgü içine almasını önlemek için direndiği yere gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın köylülerin sorularına verdiği yanıtlar ve davranışları tepkiyle karşılandı. Arat’ın, bir kadının “Gaz sıkılması emrini siz mi verdiniz” sorusuna mandalina yiyerek “Biber gazından bir şey olmaz ya. Farzedin ki ben verdim” yanıtı verdiğini gösteren videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine ülkenin her yerinden tepki yağdı.

Binlerce yurttaş, vali yardımcısının davranış ve yanıtlarının “Kamu yöneticisi ciddiyeti” ile bağdaşmadığını, devlet görevlilerinin halka böyle ciddiyetsiz bir şekilde davranamayacağı yönünde paylaşımlar yaptı. Sosyal medyada bu görüntülerin yüz binlerce kişi tarafından izlenip binlerce kez paylaşılması sonrası Aydın Valiliğinden yazılı açıklama geldi.

Açıklamada JES firması ile köylüler arasındaki gerilimden tarafların zarar görmemesi için güvenlik güçlerinin görevlendirildiği ileri sürülerek, “Ancak maksadı bu olayı kendi art niyetleri doğrultusunda kullanmak olan ilimiz dışından gelen bazı kişi ve çevrelerin gerilimi tırmandırması üzerine Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat taraflarla görüşmek ve başkaca bir taşkınlığa meydan vermemek için görevlendirilmiştir” denildi.

Görüşmeler sonucunda JES şirketinin yasal izinleri alıncaya kadar faaliyette bulunmama taahhüdü yaptığını, bunun üzerine köylülerin eylemlerini sonlandırmasının ardından güvenlik güçlerinin de normal görevlerine döndüklerini savunan Aydın Valiliği açıklamasında polis jandarma saldırısı ve köylülerin yaralanmasına hiç değinilmedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Olayın sükunete kavuşması sonrasında samimi sohbet ortamında Kızılcaköylü vatandaşlarımız ananelerimiz çerçevesinde ikramlarda bulunmuş ve eylem son bulmuştur. Ayrıca medyaya yansıyan görüntülerle ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları