loading
close
SON DAKİKALAR

Aysal: 'Kitabımızda imkansız yoktur'

Aysal: 'Kitabımızda imkansız yoktur'
Tarih: 19.06.2012 - 20:52
Kategori: Spor

Ünal Aysal, kombine satışları için "Satışlar kapanmadan kombinelerin tamamını satmış olacağız. Bu da ilk defa olacak" dedi...

Geçen sezonu değerlendirerek sözlerine başlayan Ünal Aysal, "Sürprizlerle dolu bir sezondu. Bütün kulüpler gibi Galatsaray yönetimi de bütün planlarını bazen el yordamıyla götürmek zorunda kaldı. Gelişmelerden memnunuz. Ama tatmin edici bir nokdada değiliz. Geldiğimiz nokta ilk adım. Artık bu basamakların üzerine diğer basamakları oluştururak sistemi kurmak istiyoruz" diye konuştu.



SAĞ VE SOLAÇIK, ORTA SAHA

Ünal Aysal, transfer düşünülen mevkilerle ilgili olarak da şunları söyledi;

"Bizim takımımızın genel olarak herkes biliyor, bir derinliği yoktu geçen sene. Ama malesef her pozisyonda bir kişi veya iki kişi ile götürdük. Ama şimdi bir de Avrupa hedefimiz var. Bunu yerine getirmemiz için bizim sağ ve sol açıklara, bir de orta sahaya bir takviyeye ihtiyaçımız var. 

Defanstaki eksiğimizi kapattık gibi görünüyor şu anda. Fazla yok aşağı yukarı 4-5 kişilik güzel bir takviyeyle bu takım bu seneyi güzel bir şekilde göğüsler. İsim veremem. Ama bu ay sonuna doğru bütün isimleri birarada açıklayacağız. Öyle bir planlama ve program yaptık."

"HAYATIM DEĞİŞTİ"

"Galatasaray başkanlığından sonra neler değişti?" sorusunu da yanıtlayan Aysal, "Galatasaray başkanlığı çok önemli ve şerefli bir görev. Bunu yapmak için bazı fedakarlıklar yapmam gerekiyordu. Bazı alışkanlıklarımı, iş hayatımı da dahil değiştirdim. Hayatımın yüzde 80'nini kulübe ayırdım. Kurumsal yapının oluşturulması ve sistemin düzelmesi halinde kendi özel hayatıma da yeniden zaman ayırabilirim" ifadelerini kullandı.

Görevi kabul ettiği anda bile ailesinden reaksiyon geldiğini kaydeden Aysal, "Ama kendi iş hayatımda kurumsallığı kurmuştum. Deneyimli elemanların varlğıya işlerimi yürütüyorum. Ara sıra kendi işime de bakıyorum. Bu da hafta da bir iki gün oluyor. Ancak diğer zamanlarımı Galatasaray'a ayırıyorum. Eşyanın doğasında bu var. Zamanla bundan da zevk alıyorsunuz" dedi.

"GALATASARAY BAŞKANI OLMANIN MESULİYETİ ÇOK BÜYÜK"

"Galatasaray başkanı olmak nasıl bir duygu?" sorusunu ise Aysal şu şekilde yanıtladı, "Mesuliyetiniz çok büyük. Hergün bu mesuliyetin ağırlığını hissediyorsunmuz. Her attığınız adımı düşünmek zorundasınız. Görev adamıyım. Görevi aldığım zaman bunu hakkıyla yapmak zorundasınız. Bir görevi aldığınızda işin ucundan tutamazsınız."

Genel Kurul'un kendisini maçları seyretmesi için getirmediğini söyleyen Aysal, "Genel Kurul beni onlara güzel maçlar izletmem için getirdi. Benim görevim ilerleyen yıllarda taraftara iyi maçlar seyretmek. Bu sene de iyi bir Galatasaray seyrettirdiğimizi tahmin ediyorum. Sezonun başında başarılı olmadı, ama sonrası başarılı geçti. Hakikaten ekip istediğim gibi çalıştı. İstikrarı sağladık. Önemlisi de buydu" diye konuştu.

TERİM'E ÖVGÜ

Fatih Terim'i de öven Aysal, "Karakter olarak başarıya inanan insanlarla çalışırım ve başarıya inanırım. Benimle çalışacak insanların da başarıya inanmasını isterim. Terim de başarıya inanıyor. Fatih Hocanın da bu vasfı dolayısıyla kulübe çok faydalı olacağına inanıyorum. bizim için önemli olan başarıda sürekliliği sağlamak. Fatih hoca çok iyi bir teknik direktör ve ona çok güveniyoruz. Başarının bütün Galatasaray camiası tarafından sahiplenilmesini de istiyoruz" şeklinde konuştu.

TARAFTARA MESAJ

"Sporda her zaman yenmek yoktur" diyen Aysal, "Yeneceksiniz, berabere kalacaksınız, yenileceksiniz. Taraftarın her türlü durumu kabullenebilmesi önemli. Taraftarın yenilgi halinde de takımı desteklemesi laszım. Önümüzdeki sezonlarda da bu sene olduğu gibi kaybettiğimiz maçlar olacak. Bu durumda da taraftarın desteğini istiyoruz. Bütün takımların başarılı olma şansı var. 

Bu sezon da uzlaşmacı, maçı seyrettirme telaşındaki bir taraftar seyrettim. Sahaya müdahele etmediler. Seyir zevkini artıran bir tutum içerisinde oldular. Takım sahada oynarken onlar da tribünde tam destek verdiler. Zaten Galatasaray taraftarı sayesinde de hiç bir ceza almadık. Bu sezon da bizi böyle desteklemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kombine satışlarında rekora doğru gittiklerini söyleyen Aysal, "Satışlar kapanmadan kombinelerin tamamnını satmış olacaığız. Bu da ilk defa olacak" dedi.

"BORÇLARIN BÜYÜK ORANI BİTMİŞ OLACAK"

Mali açıdan bir sene evvel kurmuş oldukları düzenin aksamadan devam ettiğini dile getiren Aysal şöyle devam etti, " 2012 Mart ayında kongreye giderken geçen sene aldığımız borçların üçte ikisinden kurtulacağız. Ama gelirlerin büyük oranını stat gelirlerine bağlamamak lazım. Stat gelirleri, gelirimizin yüzde 35'ini geçmiyor. Diğer gelirleri de arttırmamız gerek. Bunun temeli mali disiplin ve kurumsal yönetimden geçiyor. 

Şimdiye kadar bu aksamadan yürüdü. Yönetimdeki arkadaşlarım da bunu devam ettiriyor. Sağdan soldan borç alma yerine kendi imkanlarımızı değerlendirdik. Gayrimenkul da satmadık. Bu formül de tuttu. Görev sürem sonunda borçların büyük bir oranı bitmiş olacak."

LUTFİ ARIBOĞAN KONUSU

Lutfi Ariboğan için de konuşan Aysal, "Kurumsallaşmanın iyi bir fazı da, görev tariflerinin yapılması ve bu görevlere uygun kişilerin göreve getirilmesidir. Yaptığımız son iki aylık çalışmalar sonunda bize en uygun proflin Lutfi Arıboğan olduğunu düşündük ve onu da göreve getirdik. Eğer düşündüğümüzü gerçekleştirirsek başarılı olunmaması için hiç bir neden yok. Biz yönetimler, seçimle gelip gidiyoruz. 

Önemli olan kalıcı yapıların oluşturulmasıdır: böylece bir kulüp hafızasının yaratılması ve bu ekibin de kendi düzeni ve kuralları içerisinde işliyor olmasıdır. Yarın öbür gün başka bir yönetim kurulu gelir. Ama alt yapıların oluşmuş olması yeni yönetimlerin devamını sağlar. Arıboğan, altı direktörümüzün üzerinde genel müdür olarak görev yapacak" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ ASLANTEPE'DE OYNAYACAK MI?

Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama isteğini de değerlendiren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Bizim tüzüğümüze göre bu tip kararlar, herhangi bir mülkün kiralanması, satılması; bunların hepsi Genel Kurul kararlarına bağlı. Ne karar alırsak alalım bunu Genel Kurul'a sunacağız. 

Şahsi düşenceme göre de Beşiktaş'ın Aslantepe'de oynaması çok zor. Beşiktaş'a karşı büyük sevgi ve saygım var. Ama bazı yapılar içiçe geçince zor çalışır gibi bir endişe taşıyorum. Bu konu bize sadece şifai olarak iletildi. Resmi bir talep yok. Birden bire karar verilemez. İyice etüt etmek lazım. Ben müspet yaklaşan bir insanım. Ancak olmayacak şeylere de katiyen taraf olmam" diye konuştu.

TRANSFER NE ZAMAN BİTECEK?

Transferle ilgili ise Aysal, "Transfer için elimizden geleni yapıyoruz. Kurulmuş iyi bir kadromuz var. Bu kadroya nokta atışlar yapacağız. Bazı angajmanlar sağladık. Önümüzdeki hafta içinde de futbol komitesiyle toplanacağız. Bu ay sonundan evvel transferler noktalanacaktır. Bu ay sonuna kadar umarım taraftara iyi haberler veririz" dedi.

"GALATASARAY'IN KİTABINDA İMKANSIZ YOKTUR"

Şamipyonlar Ligi hedefiyle ilgili olarak ise Aysal, "Avrupa liglerinde özellikle içinde olduğumuz gruptan çıkmak ve bu grup içinde sağladığımız başarıyı ilerleyen haftalara yaymaktır. Galatasaray'ın kitaıbında imkanzsız diye bir şey yoktur. Önemli olan ne kadar istediğimizdir ve başarıyı güçlü bir şekilde istiyoruz" yorumunu yaptı.

Aysal önümüzdeki yıllardaki göreve devam edip etmeyeceği konusuna da değinirken, "Bu benim değil seçmenimin de kararı. Önümde 2 senem var. Bu iki sene içerisinde başardığım kadarıyla başarılı olmaya çalışacağım" ifadeleriyle sözlerini bitirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları