loading
close
SON DAKİKALAR

Ayşe Barım için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti 7. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklama kararı verdi

Ayşe Barım için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti 7. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklama kararı verdi
Tarih: 03.10.2025 - 00:28
Kategori: Magazin

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yargılandığı davada menajer Ayşe Barım'ın ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edilmesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itiraz kabul edildi.

Ayşe Barım hakkında tutuklama kararı verildi, polisler hastanede!

Menajer Ayşe Barım hakkında verilen karar, savcılığın itirazı üzerine yeniden değerlendirildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın tahliye kararına yönelik başvurusunu reddederek dosyayı üst mahkeme olan 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Dosyayı inceleyen 27. Ağır Ceza Mahkemesi ise itirazı haklı bularak Barım’ın yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

"Gezi Parkı protestolarının planlayıcılarından biri olmak” gerekçesiyle "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmekle" suçlanan ve 8 aydan uzun süredir cezaevinde tutuklu bulunan oyuncu menajeri Ayşe Barım, dün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Aralarında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Rıza Kocaoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda ünlü isim tanık olarak dinlendi. Duruşmada beyanlarda bulunan ihbarcı Sedat Gül, "Gezi olaylarına katılmadım. Olayı sosyal medyadan duyunca ihbar etme sorumluluğu hissettim. Kendisini tanımıyorum" dedi. Tanık olarak dinlenen ünlüler; Barım'ın Gezi Park'ına gitme konusunda yönlendirmesi olmadığını, sosyal medya paylaşımlarını kendilerinin yaptığını ifade etti. Duruşmada gözyaşları içinde savunma yapan Barım, "Artık ben tutuksuz yargılanmak istiyorum. Bu temel hakkı bana vermenizi istiyorum. Bir an önce sağlığıma kavuşmam için tahliyemi talep ediyorum" dedi. Avukat beyanlarının ardından savcı, Barım'ın tutukluluk hâlinin devamını talep etti. Tutukluluğunun 248. gününde Ayşe Barım'ın yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol ve ev hapsiyle tahliyesine karar verildi.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları