loading
close
SON DAKİKALAR

Azarenka'dan alışıldık sonuç

Azarenka'dan alışıldık sonuç
Tarih: 12.02.2012 - 23:00
Kategori: Spor

Şampiyonanın ikinci gününü Sam Stosur ile Victoria Azarenka açtı. Daha önce rakibine hiç yenilmeyen Belaruslu Azarenka bugün de korttan 6-2/6-2 ile galip ayrılarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Dün kariyerinde daha önce dokuz kez karşılaştığı ancak hiç mağlup edemediği Maria Sharapova'yı 10. denemsinde yenmeyi başaran Samantha Stosur, ikinci günün ilk maçında Victoria Azarenka önünde galip gelip gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmak istiyordu.

Belaruslu rakibine karşı da 0-4'lük bir istatistiğe sahip olan Avustralyalı tenisçi maça etkili servisler ile başlasa da Azarenka'nın cevabı hazırdı. Üçüncü oyunda servis kırarak öne geçen dünya 4 numarası avantajı eline geçirdi. Lüksemburg'da elde ettiği şampiyonluktan sonra ayağının tozuyla geldiği turnuvada formunu devam ettiren Azarenka, beşinci oyunda 0-40 öne geçip yakaldığı dört servis kırma puanından yararlanamadı. Beşinci şansında hata yapmayan 22 yaşındaki tenisçi ardından kendi servis oyununu da sıfıra karşı kazanarak 5-1'i yakaladı.

İlk set 6-2 ile hanesine yazdıran Belaruslu tenisçi ikinci sete de servis kırarak başladı. Stosur'un hatalarla bezeli oyunu da Azarenka'nın işini kolaylaştırdı. Dünkü formundan çok uzakta bir performans sergileyen Avustralyalı tenisçi servis kırma puanlarında yaptığı çift hatalarla dünkü servislerini arattı. Beşinci oyunda bir kez daha servis kıran ve yine ardından oynadığı servis oyununu rakibine puan vermeden kazanan Azarenka 5-1'i yakaladı. Oyunun bu bölümünde hata yapmayan dünya 4 numarası karşılaşmayı galip bitirdi.

Bu sonuçla Beyaz Grup'ta Azarenka ilk maçında ilk galibiyetini alırken, Stosur ikinci maçında ilk mağlubiyetini tattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları