loading
close
SON DAKİKALAR

Aziz Güler'in cenazesini ailesi teslim edildi, Cenaze Pazar günü

Aziz Güler'in cenazesini ailesi teslim edildi, Cenaze Pazar günü
Tarih: 19.11.2015 - 17:53
Kategori: Sağlık, Yaşam

Rojava'da yaşamını yitiren BÖG Komutanı Aziz Güler'in cenazesi, 59 günlük engellemenin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Urfa'ya getirildi.

Rojava'da yaşamını yitiren BÖG Komutanı Aziz Güler'in cenazesi, 59 günlük engellemenin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Urfa'ya getirildi.

Rojava'da, 21 Eylül günü IŞİD'in döşediği mayına basarak yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) cenazesi 59 gün sonra Türkiye'de. Hayatını kaybettiği haberini aldıkları çocuklarının cenazesini almak için Suruç Kaymakamlığı ve Urfa Valiliği'ne başvuran ailesine bu yönde alınmış Bakanlar Kurulu kararı olduğu söylenmiş ve cenazenin sınırdan geçişine izin verilmemişti. 

Aziz Güler, 22 Kasım Pazar günü Gazi Cemevi'nde düzenlenecek tören sonrası Gazi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Anayasa Mahkemesi'ne de başvuran ailenin bu başvurusuna da yine "manevi ve maddi zarar yoktur" denilerek olumsuz yanıt verilmişti.

Bunun üzerine konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başta olmak üzere uluslararası platformlara taşıyan Güler ailesi, bir yandan siyasiler aracılığıyla hükümet yetkilileri ile görüşmelerine devam etti.

Yapılan bu görüşmeler neticesinde, 59 gün sonra Aziz Güler'in cenazesi ailesine teslim edildi. 59 gündür Cizîr Kantonu'nun Serêkaniyê kentindeki Roj Hastanesi morgunda bekletilen Güler'in cenazesi, ailesi tarafından bugün sabah erken saatlerde Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Urfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada otopsisi yapılan Güler'in cenazesi, ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Ailenin çocuklarının cenazesini akşam saatlerine uçakla İstanbul'a götüreceği belirtildi.

DİHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları