loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan: Halkımızın sırtına Kanal İstanbul gibi bir rant projesini yıkma çabasındalar

Babacan: Halkımızın sırtına Kanal İstanbul gibi bir rant projesini yıkma çabasındalar
Tarih: 12.04.2021 - 14:52
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul için harcanacak kaynağın Türkiye'deki tarımsal sulama projesi için harcanacak miktardan daha fazla olduğunu söyledi.

Ali Babacan, partisinin Çankaya İlçe Kongresi'nde konuştu. Çankaya'nın kendisi için özel bir ilçe olduğunu, öğrenim hayatını burada tamamlandığını belirten Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yetki tek bir kişinin eline geçti, her türlü keyfilik sıradan hale geldi.

Sayın Erdoğan’ın dayatmalarının bir tane getirisi yok. Sabah zarar, akşam zarar. Böyle olunca ne yapsın? O da çıkıyor, bizim dönemin başarılarını anlatıp duruyor. Sayın Erdoğan, dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulmaz.

Halkımızın sırtına Kanal İstanbul gibi bir rant projesini yıkma çabasındalar. Projenin maliyetiyle ilgili tahminler 20 milyar dolardan başlayıp, 60 milyar doların üzerine çıkıyor. Halkımız altında yıllarca ezileceği ağır bir borç yükünün altına sokulmak isteniyor.

Kanal İstanbul, Hazine kaynaklarından finanse edilirse, bütçe açığı artacak. Yap-işlet-devret modelinde, bu tutarda bir dış kaynağın tahsis edilmesi durumunda özel sektörümüzün kaynak temini pahalanacak. Projenin rantı dar gruba, yükü vatandaşımızın sırtına...
 
Bütçe yapmak; önceliklendirme yapmak demektir. Bu iktidar önceliği üretim, yatırım, ihracat ve istihdamdan yana değil, rant dağıtmadan yana kullanmaktadır.
 
DEVA iktidarında bu çarpık rant düzenine son vereceğiz.
 
Kanal İstanbul projesi, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne, bütçesine ipotek koyma projesidir.
 
Küçük çocuklar ‘önümüze gelene bir tekme’ oyunu oynar ya… Vermiş avukatlarına talimatı, önüne gelene hakaret davası açıyor. Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının daha ilk yılında açtığı dava sayısı, 21 yılda üç cumhurbaşkanının açtığı dava sayısından daha fazla.
 
Yurtta kalmak isteyen öğrencilere ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmeme’ şartı getirmişler. 18-22 yaşlarındaki gençlerden bahsediyoruz. Hakaret dediklerinin çoğu da ufak eleştiriler.
 
Şu anda Merkez Bankası rezervleri eksi 60 milyar dolar.
 
Merkez Bankası’nın yedek akçelerini sıfırladılar. Bizim yıllarca biriktirdiğimiz yedek akçelerdi onlar. Tam da salgın gibi kara günlerde vatandaşlara destek vermek için biriktirdik. Sayın Erdoğan, bunu neden yaptınız? Hesabını vermek zorundasınız.
 
Dün ‘157 ülkeye yardım yaptık’ dedi. Neredeyse tüm dünyaya yardım yapmışlar. Sayın Erdoğan; madem dışarıya yardım edecek kadar para bol, öncelikle kendi vatandaşınıza neden yardım etmiyorsunuz?
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları