loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan: Tek limit için zaman var

Babacan: Tek limit için zaman var
Tarih: 12.02.2012 - 03:02
Kategori: Ekonomi

Babacan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetimiyle bir araya geldiği basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yaparak soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartlarında tek limit uygulaması konusunun şu anda BDDK tarafından çalışıldığını belirterek, "Ama uygulaması kuşkusuz zaman alacak bir konu. Teknik detayların iyi çalışılması lazım. Uygulamada sorunların olmaması lazım. Dolayısıyla şu anda gündemimizde. Ama bu hemen yarın, ertesi gün uygulanacak bir konu değil" dedi.

Babacan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetimiyle bir araya geldiği basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yaparak soruları yanıtladı.

Kredi kartında tek limit konusuna ilişkin bir soru üzerine Babacan, "Bu konu şu anda BDDK tarafından çalışılan bir konu. Ama uygulaması kuşkusuz zaman alacak bir konu.

Teknik detayların iyi çalışılması lazım. Uygulamada sorunların olmaması lazım. Dolayısıyla şu anda gündemimizde. Ama bu hemen yarın, ertesi gün uygulanacak bir konu değil" diye konuştu.

Ali Babacan, kredi kartlarında tek limit uygulamasının hayata geçirileceği zamana ilişkin de şu anda bir takvimin olmadığını bildirdi.

Zorunlu karşılıklara faiz verilmemesi dahil bankacılık sektörüne yönelik düzenlemelerin 8 milyar liralık ek yük getirdiği, dolayısıyla zorunlu karşılıklarda bir indirimin söz konusu olup olmayacağı yönündeki bir soruyu Babacan, şöyle yanıtladı:

"Bunu biz doğrusu bir yük olarak değerlendirmiyoruz. Tam tersine işlerin iyi gittiği dönemde olası zor dönemler için yapılmış bir hazırlık olarak görüyoruz. Bunlar bir yedek akçedir. Zorunlu karşılıkların bir yere gittiği yoktur. Merkez Bankamızda gayet emniyetli bir şekilde durmaktadır. Zaten şartlar gerektiği zaman Merkez Bankamız zorunlu karşılık oranlarını düşürerek, BDDK genel karşılık oranını düşürerek bankalarımıza her türlü desteği verecektir. Ama gerektiği zaman... Şu anda böyle bir gereklilik yok. Şartlar onu gerektirirse bu da yapılabilir. Bunlar Türkiye’nin değerleridir. Hep söylüyoruz; ak akçe kara gün içindir. Buna böyle bakmak lazım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları