loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan: Varlık Fonu’nun şu anda 65 milyar lira iç, 12 milyar lira karşılığı da dış borcu var

Babacan: Varlık Fonu’nun şu anda 65 milyar lira iç, 12 milyar lira karşılığı da dış borcu var
Tarih: 21.04.2021 - 10:19
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karar TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol ile ‘Gündem Özel’ programına konuk oldu.

Karar TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol ile ‘Gündem Özel’ programına knuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bir ülkenin merkez bankasının döviz rezervleri eksiye düşemez.

Daha önce şeffaf yapılan, Merkez Bankası’nın sitesinde tarihiyle rakamıyla belli olan döviz müdahalelerini neden gizli bir şekilde ve kamu bankaları üzerinden yaptınız?

Piyasalarda en önemlisi asimetrik bilgidir. Konuyu önceden bilenler bundan para kazanır. Şeffaflık onun için çok önemlidir. Esnafa verilen desteğin tamamı 5 milyar TL, pandemiden önce sıfırlanan yedek akçe miktarı 40 milyar TL. Tek yetkinin elde toplandığı makam aynı zamanda tek sorumluluğun da elde toplandığı makamdır. Sorumluluktan kaçmak mümkün değil.

Geçen hafta bir kasaba uğradım. ‘Artık bütün tavuk alan müşterimiz azaldı, tavuğu işlerken ayırdığımız 100-200 gram parçaları alıyorlar. Hiç olmazsa çocuklarıma bir tavuk çorbası içireyim diyorlar’ dedi.

Cumhurbaşkanı, işsizliğin ve pandemide ölümlerin zirve yaptığı bir dönemde ‘Gayet iyi gidiyoruz’ diye açıklama yapabiliyor. Neyi iyi yönetiyorlar, ben anlamıyorum.

Varlık Fonu’nun şu anda 65 milyar lira iç borcu var. 12 milyar lira karşılığı da dış borcu var. ‘Mucize’ fon

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları