loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan'dan hükümete: Kanal İstanbul inadından vazgeçin

Babacan'dan hükümete: Kanal İstanbul inadından vazgeçin
Tarih: 12.09.2021 - 14:10
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İstanbul Büyükçekmece İlçe Başkanlık binasının açılışında konuştu.

Babacan'ın kouşmasından öne çıkanlar şöyle:

İktidara sesleniyorum. Halkın desteğinin giderek düştüğü bir dönemde görev sürenizin de yetmesi mümkün değilken bu acele kamulaştırma sürecini niye başlattınız?”

Kanal İstanbul inadından vazgeçin. Madem rant projelerine harcayacağınız kaynak var, bunu depremle ilgili hazırlıklara harcayın.

12 Eylül darbesi, toplumun tüm kesimlerine yönelikti. Kendisini bu toplumun üstünde gören vesayetçi zihniyet, ülkede derin yaralar açtı.

12 Eylül darbesinin 30. yıl dönümünde yapılan referandumla bazı adımlar atıldı.

12 Eylül referandumuna giden süreçte, Meclis’ten geçen ve geçmeyen değişiklik önerileri baz alındığında, bu maddelerin tarihimizin demokrasi mücadelesi hanesine yazıldığını görüyoruz.

Ülke yönetimini ele geçirenlerin baskıcı bir zihniyeti dayatma alışkanlıkları ortadan kalkmadı. Özellikle 2018 yılında yürürlüğe giren yönetim sistemi, zaten fiilen devam eden farklı bir baskıcı anlayışı iyice perçinledi.

15 Temmuz 2016 gecesi, demokrasimize karşı hain bir darbe teşebbüsü yaşadık. O gece halkımız devleti ayakta tuttu. Neden, biliyor musunuz? Çünkü gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler.

İster içeriden gelsin ister dışarıdan, hiç fark etmez; demokrasimize kalkan hiçbir ele fırsat tanımayacağız.

Türkiye’nin, bir daha asla, sabah erken kalkanın, gece geç yatanın darbe yaptığı bir ülke olmasına izin vermeyeceğiz.

Bizim bir davetimiz var. Özgürlük, hak, adalet ve demokrasi ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyoruz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları