loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan’dan Metin Gürcan açıklaması

Babacan’dan Metin Gürcan açıklaması
Tarih: 26.11.2021 - 13:24
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metin Gürcan’ın ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, “Siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa DEVA kadrolarını yıldıramazlar” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda konuştu. Partisinin kurucu isimlerinden Metin Gürcan’ın ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Babacan, Gürcan’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alındığı bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Söz konusu soruşturma hakkında hukukçular tarafından Gürcan’a gerekli hukuki desteğin sağlandığını da aktaran Babacan, “Hukukçu arkadaşlarımızın Metin Bey'e en güçlü desteği vereceğini ifade etmek istiyorum. Konuyla ve dosyayla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olduktan sonra kamuoyuna bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Babacan, “Bugünkü gelişme siyasi bir nitelikteyse ve eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar” dedi ve ekledi: “Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa, siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa; biz yolumuza aynen devam ediyoruz.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları