loading
close
SON DAKİKALAR

Babası dahil 4 kişinin istismarı, yazdığı mektupla ortaya çıktı

Babası dahil 4 kişinin istismarı, yazdığı mektupla ortaya çıktı
Tarih: 24.07.2018 - 17:07
Kategori: Yurt

Bursa'da 18 yaşındaki Y.Ç’nin ilkokuldan bu yana babası, eniştesi, kuzeni ve babasının arkadaşının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Evrensel'den Yasin Kobulan'ın haberine göre Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan lise öğrencisi 18 yaşındaki Y.Ç’nin, ilkokul ikinci sınıftan bu yana babası, eniştesi, kuzeni ve babasının arkadaşının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. İsitsmar, Y.Ç’nin lisedeki rehber öğretmenine mektup yazması ile ortaya çıktı. Y.Ç, mektubunda başından geçenleri tek tek anlattı. Rehber öğretmen mektubu savcılığa iletti, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Y.Ç, kaleme aldığı mektupta, ilkokul 2’nci sınıftan 8’inci sınıfa kadar babası S.Ç’nin istismarına uğradığını yazdı. Y.Ç, babasının yanı sıra eniştesi olan ve ilçede market işleten A.Y’nin de cinsel istismarına uğradığını anlattı. Babası S.Ç’nin kendisini arkadaş ortamına çağırdığını belirten Y.Ç, burada A.Y’nin zorla birlikte olması için kendisini tehdit ettiğini anlattı. Y.Ç. mektubunda, eniştesi olan A.Y.’nin kendisini bir yıl öncesine kadar istismar etmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

YARDIM İSTEDİ, TACİZE UĞRADI

Y.Ç, bu yaşadıklarını anlatıp, yardım talebinde bulunduğu kuzeni olan S.K’nin de cinsel tacizine maruz kaldı. Kendisini taciz eden S.K’nin bir süre sonra cinsel istismara maruz bıraktığını anlatan Y.Ç, mektubunda yine ilçede işletmeci olan babasının arkadaşı E.Ü. tarafından da cinsel tacize uğradığını, buna karşı koyması üzerine ise, E.Ü’nün okuluna gelip “Bu okulda fuhuş yapan birçok kız” var diyerek kendisini şikayet ettiğini yazdı.

Y.Ç, babası S.Ç, eniştesi A.Y, kuzeni S.K. ve E.Ü’nin küçük yaşlardan beri kendisine alkol içirdiğini de ifade etti. 

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma üzerine ifadesi alınan Y.Ç, şikayetçi olduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, savcılık tarafından alınan ifadelerinde baba S.Ç, enişte A.Y. ve kuzen S.K. üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, Y.Ç. ile kendi isteğiyle birlikte olduklarını ileri sürdü. E.Ü’nün ifadesi ise Y.Ç. ile benzerlik gösterdi.

Y.Ç’nin Yalova Devlet Hastanesinde yapılan adli tıp muayenesinde, cinsel istismara maruz kaldığı saptandı. S.Ç, A.Y, S.K. 13 Nisan tarihinde tutuklandı. E.Ü. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Savcılığın hazırladığı iddianamede Y.Ç’nin babası S.Ç. tarafından ilkokul ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar birçok kez cinsel istismara uğradığı, S.Ç’nin eylemlerinin “alt soya karşı çocuğun cinsel istismarı” kapsamında kaldığı ve atılı suçun zincirleme şekilde işlendiği değerlendirmesi yapıldı.

Savcı, A.Y’nin de Y.Ç’yi sekizinci sınıftan on birinci sınıfa kadar taciz ve cinsel istismara maruz bıraktığı, eylemlerinin tamamının “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” kapsamında kaldığını ve atılı suçu zincirleme şekilde işlediğine yer verdi.

Yine S.K’nin fiilinin “reşit olmayanla cinsel ilişki” kapsamında kaldığı ve atılı suçu zincirleme şekilde işlediğini belirten savcı, E.Ü. hakkında ise “Tehdit ve sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” kapsamında iddianame hazırladı. 4 kişinin ayrı ayrı cezalandırılmasının istendiği iddianame, Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları