loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bahçeli gazetecilerin sorularını yanıtladı
Tarih: 12.02.2012 - 23:32
Kategori: Siyaset

‘Terörle mücadele meşru zeminden kaymamalı’

Terörle mücadele:

Daha önce ortaya koyduğumuz önerilerin arkasındayız. Toplu gösterilerle bir sonuca varmak mümkün değil. Önemli olan mücadelenin meşru zeminde yürütülmesi. Terörle mücadele meşruiyet zemininden kaymamalı. Meşru zeminde mücadele ise TSK ile devletin diğer güvenlik güçlerinin koordinasyonu ile mümkündür. Terörle mücadele siyasi iktidarın sorumluluğunda yürütülmelidir. Siyasi iktidar terörle mücadelede devletin güvenlik kurumlarının her türlü faaliyetinin arkasında irade olarak durmalı, gerekli tesisatı sağlamalı ve gerekli yasaları çıkartmalı veya takviye etmeli. Bunun dışında herhangi bir şeyi düşünmemek lazım. Bazıları bir yanılgıya düşünüyorlar. İspanya’da bir bombalama olayı oldu ve çok sayıda insan hayatını kaybetti. İspanyol halkı da 1 milyon üzerinde bir kalabalıkla bunu protesto etti. Bu olayı gündeme getirdiler. Ama o miting yapılmasına rağmen ETA’nın faaliyetlerinde bir azalma olmadı. İspanyol hükümeti kararlar aldı. Bu kararların yanında halkın desteğini görmek güvenlik güçlerine cesaret verir.

Yurtiçi

Türkiye’nin içerisinde özellikle üç yerleşim biriminde yoğun bir terör faaliyeti var. Burada alan hakimiyeti kurulmuş, 24 şehit burada verilmiş. Ama bunun uzantısı ve beslendiği kaynak Türkiye sınırının ötesinde. O kaynağa doğru giderken yurt içerisindeki terörün hakimiyet alanını ihmal ederseniz, bu büyük bir hata olur. Bunun için iki tarafın keskin bir bıçak gibi çalışması lazım. Yurt içini derleyip toparlayacak, ama öbür tarftan da yurt içini sürekli besleyen kaynak olan Kandil’e doğru gitmesi lazım. Bunu beraber yaparsa dört çekerli jipler gibi düşünün. Kandil’e bayrak dikildiğinde zaten şuan için hakimiyet alanının her tarafında bayraklar dalgalanmış olur.

Komisyon faydasız

Meclis’te Terör Komisyonu kurmanın hiçbir faydası olmaz. Komisyonda kimler olacak? Eğer TBMM’de grubu bulunan partiler olacaksa, dağdaki terörün sivil uzantısını Meclis’te dağdaki terörle mücadele komisyonunda bulundurunsanız, bunun izahı yok. Bu bir garabet. Doğru bir şey yapıp hükümeti destekleme kararı aldılar.

İrbiç'in ihracı

Türkiye’de 24 şehidin verildiği bir gün millet sokakta, cenazeler kalkarken, parti teşkilatımız herhangi bir porovakasyona kapılmadan son insani görevini yerine getirilmesi doğrultusunda bir süreci yaşarken, Türkiye’de MHP’nin potansiyelinin yüksek olduğu İç Anadolu’daki illeri dolaşarak oralarda ‘Sessiz kalınıyor, ne oluyor’ gibi tahrik edici bir takım provakosyon cümlelerle görüşme yapması kabul edeceğim bir durum değildir. Bunun affı da olmaz. O zannediyorum MHP’ye yerleştirilmiş bir siyasi mayındı. Bu mayının pimini çekmek lazım. Pimini çekelim ki ileride çok daha büyük bir tahribat olmasın. Bunlar bize yakışmayan durumlardır. Bir genel başkan bu tedbiri önceden görüp alması lazım. Biz de onu yapıyoruz. Partiyle genel başkanla problemi yok onun. Provakatörler her zaman ortada gözükür, yanda dururlar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları