loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli: 'Kapımız, penceremiz, damımız açık'

Bahçeli: 'Kapımız, penceremiz, damımız açık'
Tarih: 09.08.2015 - 10:29
Kategori: Siyaset

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin ‘milli kültür’ ve ‘İslamiyet’i temsil eden dairelerin kesiştiği noktada bulunduğunu belirterek, AKP’yle birbirlerine benzeyen noktalarının bulunduğunu söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin ‘milli kültür’ ve ‘İslamiyet’i temsil eden dairelerin kesiştiği noktada bulunduğunu belirterek, AKP’yle birbirlerine benzeyen noktalarının bulunduğunu söyledi. AKP'ye müzakere mesajı gönderen Bahçeli, “O benzeyen noktalarımızı şu kesişen alanda buluşturabilirsek kapımızı, penceremizi, damımızı açık tutuyoruz. Gelen buyursun gelsin diyoruz" dedi.

Koalisyon görüşmelerinde parti olarak yer almayı düşünmediklerini açıklayan, ancak devam eden süreçte AKP’yle "erken seçim şartıyla" koalisyon kurabileceği konuşulan MHP’nin lideri Bahçeli, AKP’yle yakınlıklarını şu sözlerle anlattı: “Milli kültür ile İslamiyeti benimsemiş bir toplum yapısı Türkiye için en huzurlu toplum yapısıdır. Dolayısıyla AKP’yle birbirimize benzemiyoruz diyoruz ama benzeyen noktalarımız var” dedi.

BAHÇELİ'DEN AKP'YE MÜZAKERE MESAJI: KAPIMIZ, PENCEREMİZ, DAMIMIZ AÇIK

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, Türkiye’nin ulusal yapısının korunması ve geliştirilmesi için İslamiyet ve milli kültürün bir arada ele alınmasının ‘zaruri’ olduğunu kaydeden Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin İslamiyet alanından gelenleri kabul ettiğini belirtti.

“AKP’nin İslamiyet alanını temsil eden unsurlarının içinde milli kültürü korumak da isteyenler vardır. Onlar bizim kabullerimiz arasındadır. Çünkü kendisini bir geleneğe bağlı İslami anlayış içerisinde de devam ettirir. İşte biz bu alan içinde herkesi kucaklamak isteriz” diyen Bahçeli, AKP’ye ilk kez‘müzakere’ mesajı verdi.

Bahçeli, şöyle devam etti: “O benzeyen noktalarımızı şu kesişen alanda buluşturabilirsek kapımızı, penceremizi, damımızı açık tutuyoruz. Gelen buyursun gelsin diyoruz. Gelmezse ne yapacağız. İslamiyet’te zorlama yoktur. Gelirse gelir, gelmezse gelmez ne yapacağız. Onun biz dinini tartışmıyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları