loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu
Tarih: 11.02.2012 - 23:22
Kategori: Siyaset

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla tutuklanmasına sert dille tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla tutuklanmasına sert dille tepki gösterdi.

Başbuğ'a yöneltilen suçlamaları 'küstahlık' olarak nitelendiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de 'terör örgütüne yardım ve yataklık' etmekle suçladı.
"30 Ağustos kutlamalarında Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, elini sıkan teröristleri tanıyamadı mı? Şayet ortada bir suç varda o şahsın atamasına onay veren Cumhurbaşkanı da o suça iştirak etmiş ve önayak olmuştur."

Başbuğ İmralı'ya Gönderilebilir Mi?

"Mehmetçik terörist olmuştur da bizim haberimiz mi yok?" diye soran Bahçeli, "Başbuğ terörist ise İmralı'da yatan cani kimdir? Başbuğ'un da İmralı'ya gönderilmesi ihtimal midir?" dedi.

Partisinin grup artisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konulara değerlendiren Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

Akp İftirayı Meşrulaştırdı

... 2007'den bu yana darbe iddialarıyla sayısız tutuklama ve yargılama yapılmıştır.  AKP kendine karşı tehlikeli gördüğü herkesi değişim karşıtı göstererek insiyatif almaya çalışmaktadır. Bu durum, Millet-Devlet varlığına kast etmek için fırsat gözleyen dış mihraplara fırsat tanımıştır. AKP ileri demokrasi kılıfıyla eziyeti, iftirayı meşrulaştırmıştır.

Tsk'nın Kuşatılması Tehlikeli Boyutlarda

TSK'yı hedef alan taciz ve kuşatmalar çok kritik bir aşamaya ulaşmıştır.  AKP ne zaman bir darbe iddasıyla muhatap kalsa bundan istifade etmiş ve yarar sağlamıştır. AKP bu gelişmeleri siyasi çıkar kaynağına dönüşmüştür. Darbe iddialarının asla sonuçlanmasını istememektedir. Darbe iddiaları kendilerine bulunmaz bir fırsat yaratmıştır.

Bize Darbeci Diyerleri Kınıyoruz

MHP'yi darbecilerle özdeşleştiren fikirleri şiddetle kınıyoruz. MHP'nin darbelerden büyük zarar gördüğüne aziz milletimiz de şahittir. Sözde darbe planlarından fırsat sağlayanların karşısında, işkenceler çeken, darağaçlarında can veren aziz dava arkadaşlarım vardır. 

Bunun Adı Densizliktir

Bizim demokrasi konusunda öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. AKP darbelerden faydalanırken, biz can verdik, bedel ödedik. Darbe hazırlığında kim varsa haklarında gerekenler yapılmalı ve TSK'dan bunlar muhakkak ayıklanmalıdır. Buna kimse itiraz etmez. Ancak bireysel anlamdaki suç ve suça hazırlık aşamalarını dikkate alarak TSK'yı darbeci olarak göstermek densizliktir.
AKP, özel yetkili mahkemeler aracılığıyla hedef seçtiklerini Silivri'ye göndermiştir. Her hangi bir hukuk devletinde böyle bir garabet görülmemiştir. 

Yüksek Yargıya Eleştiri

Bizim hukuka saygımız vardır. Ancak AKP'nin borazanını çalan bir yargıyla Türkiye'nin geleceği aydınlık değildir. Hukukun AKP'nin dümen suyuna girmesinde de 12 Eylül referandumunda verilen 'evet'lerin sonucudur.
 
Başbuğ Ne İlk Ne De Son!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması ne ilktir ne de son olacaktır. TSK'nın en üst mevkiğine tırmanmış bir kişi 'terör örgütü' kurmaktan dolayı cezaevine konulmuştur. Bu hadisenin vehamet düzeyi ise son derece yüksektir.
İki yıl boyunca Genelkurmay Başkanlığı yapan bir şahsa yöneltilen suçlama çok ağırdır. Hiçbir vicdan sahibi tarafından kabul edilemez. Bu küstah iddia, akıl ve mantığın köreldiğinin göstergesidir.

Eliniz Sıktığın Teröristler

Buradan soruyorum:

Şayet Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurduysa örgütü nerededir? Bu terör örgütünün yuvası nerededir? Mehmetçik terörist olmuştur da bizim haberimiz mi yok? Başbuğ terörist ise İmralı'da yatan cani kimdir? Hangi suçtan burada yatmaktadır? 30 Ağustos kutlamalarında Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, elini sıkan teröristleri tanıyamamadı mı?

Suça İştirak Ettin

2003 Ağustos ayında Genelkurmay 2. Başkanı olan ve 2008-2010 arasında Genelkurmay Başkanı olan değerli bir şahsın terörist suçlaması başka türlü izah edilemez. O şahsın atamasına onay veren Cumhurbaşkanı eğer ortada bir suç varsa o suça iştirak etmiştir, ön ayak olmuştur.
Türk Ordusun terör merkezi, komutanları terörist gösterenleri tüm yüreğimle kınıyorum.

Yargı Gül'ü Teğet Geçmiştir

Başbuğ'un tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı açıklamaları da dikkatle hatırlatmak isterim:
"Herkesin hukuk sistemi içinde sorumluluğu vardır. Herkes hukuk karışısnda eşittir" sözleri önemli bir göndermedir. AKP iktidarıyla birlikte hukuk karşısındaki eşitlik tek taraflı olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı'na hatırlatmak istiyorum:

Erbakan'ı mahkum eden hukuk kaideleri aynı iddialara maruz kalan Gül'e nasıl dokunamamıştır? Yargı neden kendisini teğet geçmiştir? Bunu dokunulmazlıkla açıklamak doğru değildir. 

Mahkeme Tercihi Kastı Aşmıştır

Başbuğ'un yargılanmasının ne şekilde yapılacağı da bir tartışma konusudur. Komutanların Yüce Divan'da yargılanmasının önü yapılan yasal düzenlemelerle açılmıştır. Bu hususta daha sonra da Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri genişletilmiştir.
Genelkurmay Başkanlığı yapan bir kişinin Anayasa'nın amir hükmünü ihlal edercesine Yüce Divan dışında yargılanması kastı aşan bir tercihtir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları