loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli'den Dağlıca Yorumu

Bahçeli'den Dağlıca Yorumu
Tarih: 23.07.2012 - 20:30
Kategori: Siyaset

MHP Lideri Bahçeli, Dağlıca'da düşen helikopter nedeniyle 5 askerin, Yeşiltaş Karakolu'ndaki patlamada da bir askerin şehit düşmesiyle ilgili açıklama yaptı...

MHP lideri Bahçeli, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterin düşmesi nedeniyle yazılı bir açıklamada yaptı. 

"Dün vuku bulan elim bir helikopter kazası sonuçları itibariyle hepimizi derinden yaralamış ve yüreklerimizi yangın yerine çevirmiştir" diyen Bahçeli, helikopterin Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinin sınır kesimindeki Dağlıca'nın 12 km kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda 5 askerin şehit olduğunu, 7'sinin de yaralandığını anımsattı.

Yapılan resmi açıklamada ise helikopterin güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığının iddia edildiğini ifade eden Bahçeli, "Acı veren ve dayanılmaz nitelikli kayıplarımıza neden olan bu hadisenin, her yönüyle aydınlatılması ve kuytuda kalan hususların açığa çıkarılması acilen sağlanmalıdır" dedi.

"Kuşkular mutlaka giderilmeli"

Helikopterin nasıl düştüğüyle ilgili akıllara öncelikle gelen; ihmal, pilotaj hatası, sabotaj veya saldırı seçeneklerinin üzerinde ayrıntılı olarak durulması ve kuşkuların mutlaka giderilmesini isteyen Bahçeli, "Bu itibarla başlatılan adli ve idari soruşturma süreci hızla ve etkinlikle sürdürülerek sonuca ulaştırılmalıdır. 

Ayrıca Hakkari-Dağlıca Yeşiltaş Karakolunda meydana gelen patlama neticesinde de bir askerimiz şehit düşerken sekizi de yaralanmıştır" dedi. Bahçeli şunları kaydetti:

"Görüldüğü kadarıyla Dağlıca musibetlerin ve kanlı olayların adeta çekim ve ağırlık merkezi haline gelmiştir. Yeşiltaş Karakolu'ndaki bu talihsiz ve üzücü olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiğinin netleştirilerek sorumluların ve varsa suçluların tespitinin yapılması gecikmeksizin temin edilmelidir.

Bu vesileyle şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı temennilerimi iletiyorum.Yaralı Mehmetçiklerimizin de bir an önce acil şifa bulmalarını niyaz ediyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları