loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçelievler'de bina çöktü: Çökmenin nedeni binadaki kolon demirlerinin alınması

Bahçelievler'de bina çöktü: Çökmenin nedeni binadaki kolon demirlerinin alınması
Tarih: 14.02.2020 - 15:25
Kategori: Gündem

İstanbul Bahçelievler'de kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltılan bina çöktü. Enkaz altında kalan biri olma ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, binanın yıkımının yarın yapılacağını, çökmenin nedeninin ise kolon demirlerinin alınması olduğunu söyledi. ...

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı boş bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Emek Caddesi Narlı Sokak'taki binanın kentsel dönüşüm amacıyla 1 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, enkaz altında kağıt toplayan veya hurda toplayan birinin olma ihtimaline karşı çalışma başlatıldı. Çalışmalar hassas burunlu köpekler eşliğinde sürdürülüyor.

Yıkılan binanın etrafındaki binalar önlem amacıyla boşaltıldı. Enkaz bölgesine çıkan sokaklar da polis ekiplerince kapatıldı.

Bina çökerken yanındaki binaya ve sokaktaki otomobillere de zarar verdi.

2.5 KATI KAÇAK ÇIKTI

1991 yılında yapılan binanın 2.5 katının kaçak olduğu bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır olayda şu ana kadar bir can kaybı olmadığını söyledi. 1 ay önce boşaltılan binanın yıkımının yarın planlandığını söyleyen Bahadır, "Çökmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak üzere alınması" dedi.

Binanın mühürlü olduğunu belirten Bahadır, "Alt kata boş olduğu için kağıt toplayıcısı ve hurducıların girdiği söyleniyor. Bazı görgü tanıkları çıktığını söylüyor. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuspaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir."

BOŞ KAĞIDI VERMİŞTİK"

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak olayla ilgili bilgi verdi:

"Kentsel dönüşüm yapılmak üzere 1 ay önce boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları