loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli'ye protesto

Bahçeli'ye protesto
Tarih: 28.06.2012 - 16:07
Kategori: Dünya

MHP Lideri Bahçeli'nin Batı Trakya'yı ziyareti Yunanistan'daki aşırı milliyetçi grupların tepkisine yol açtı...

Balkanlar gezisi kapsamında Batı Trakya'ya giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gümülcine ve İskeçe'yi ziyaret etti.

Türk dernekleri ve Türk azınlık temsilcileriyle görüşen Bahçeli, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yle görüşmesi sırasında Altın Şafak üyesi 50 kişilik grup tarafından protesto edildi.

Selanik'te de protesto edildi

Daha sonra Selanik'e giden MHP heyeti burada da protesto edildi. Devlet Bahçeli ve MHP’li milletvekilleri, Atatürk’ün evindeyken dışarıdan slogan sesleri yükseldi.

Bahçeli, deftere "Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki bu ev, tarihi kıymetini ve değerini hiç bir zaman kaybetmemiş ve bundan sonra da kaybetmeyecektir. Bu şehirde Mustafa olarak doğan ve sonra da vatanımızda Atatürk olarak hakka yürüyen, dava ve fazilet timsali Gazi Mustafa Kemal'in geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkacağımızdan ve üzerine leke sürdürmemek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden herkes emin olmalıdır" yazdı.

Konsolosluk önünde arbede

Protestolar, MHP lideri Bahçeli’nin Selanik Başkonsolosluğu ziyaretinde de devam etti.

Bahçeli'nin Selanik Müslümanları Kültür ve Eğitim Derneği temsilcileriyle görüştüğü sırada bir grup Kıbrıslı Rum öğrenci, başkonsolosluk önünde gösteri yaptı.

Yaklaşık 50 gösterici konsolosluk önünde önlem alan polis barikatını geçmeye kalkışınca arbede yaşandı. Polis göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Olağanüstü önlem

Protestolara ardırmadan gezisini sürdüren MHP heyeti, Türk vatandaşlarıyla da biraya geldi. Bu arada, Yunan polisinin MHP heyetinin gezisi sırasında olağanüstü güvenlik tedbirleri aldığı görüldü.

Bahçeli: Kuru gürültü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, protestolarla ilgili NTV televizyonuna açıklamalarda bulundu. İskeçe'de de "bir avuç Yunan'ın" tepkisiyle karşılaştıklarını söyleyen Yalçın, Atatürk’ün evini gezerken protestoya maruz kalmalarının "üzücü" ve "hoş olmayan hadise" olarak yorumladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin protesto için “kuru gürültü” dediğini belirten Yalçın, “Sayın Bahçeli, protestoculara cevap olsun diyerek, programda olmamasına rağmen cami ziyaretini de geziye aldı” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Yunan polisinin gerekli önlemleri aldığını da sözlerine ekledi.

Bahçeli, daha sonra Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile birlikte Selanik'teki Yedikule Kalesi ve Selanik Limanı'nı gezdi.

Bahçeli ve beraberindeki heyet, öğle saatlerinde Selanik'ten Makedonya'ya hareket etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları