loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeşehir sokaklarında çöp yığınları oluştu

Bahçeşehir sokaklarında çöp yığınları oluştu
Tarih: 29.01.2016 - 21:42
Kategori: Yerel

İstanbul Başakşehir’de belediye ile site yönetimi arasındaki anlaşmazlık, sokaklarda çöp yığınlarının birikmesine sebep oldu.

İstanbul Başakşehir’de belediye ile site yönetimi arasındaki anlaşmazlık, sokaklarda çöp yığınlarının birikmesine sebep oldu.

Bahçeşehir Mahallesi 1. Kısımda yer alan Mesa Nurol Zambaklı Bahçe Site Yönetimi ile Başakşehir Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık neticesinde, sitenin çöplerinin günlerdir alınmadığı iddia edildi. Sokaklarda çöp yığınları oluşurken, site sakinleri duruma tepki gösterdi.

İddiaya göre site yöneticilerinden birisinin belediye ile ‘hizmet yapılmaması’ konusunda yaşadığı tartışma sonucunda, günlük alınması gereken çöplerin alınmadığı ifade edildi. İnsan sağlığını tehdit eden bu durum karşından site sakinleri, çöplerin bir an önce alınmasını istiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, iki taraf arasındaki anlaşmazlığın cezasını vatandaşların çektiğini belirterek şunları söyledi;

“İstanbul’un en modern yerleşim yerlerinden birisinde böyle bir manzaranın oluşması kabul edilir bir durum değildir. Bu çöp yığınları vatandaşın sağlığını etkilemektedir. Konu her ne olursa olsun, bu çöp yığınlarının oluşması kadar ciddi olamaz. Belediyelerin görevi vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini arttırmaktır. Bu çirkin manzarayı gördükten sonra belediye yetkililerini aramamıza rağmen müdahale yapılmadı. Konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak insan sağılığını hiçe sayan bu durumu yargıya taşıyacağız. CHP Başakşehir Yönetimi olarak Belediye Meclis Grubumuz ile konunun takipçisi olacağız ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan Belediye Meclisinde bu konu hakkında soru önergesi vereceğiz. Başakşehir Belediyesi’nin vakit kaybetmeden insan sağlığına zararlı bu çöp yığınlarını oradan almasını bekliyoruz. Eğer kısa sürede bu çöpler sokaklardan alınmaz ise biz CHP Yönetimi olarak bir kamyon getirip çöpleri kendimiz alacağız. Vatandaşın sağlığı herşeyden önce gelir”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları