THY yetkilileri ilk uygulamanın yarın sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şöyle konuştu:
"DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL"
"Bu, bizim ülkemiz açısından da ABD açısından da doğru bir şey değil. Kimse keyfi için oraya gitmiyor veya kimse keyfi için oradan buraya gelmiyor. İki ülkenin ticareti açısından farklı ilişkilerinin gelişmesi açısından da bu yolculuklar yapılıyor. Biz bu konuda dünden itibaren arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz. Her türlü tedbiri almak lazım ama insanların da 10-12 saatlik seyahat sürecinde yapması gereken çalışmayı yapabilmeleri adına bu tip cihazların yanında olmasının çok daha verimli ve sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Arkadaşlar dünden beri muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. Önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız."
"İSTANBUL'U BAŞKA YERLERLE KARIŞTIRMAYIN"
Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nın başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri alıyoruz. Dünden itibaren de arkadaşlar çalışmaya başladılar. Bu konuda olumlu sonuç alır, yolcularımızın konforlu yolculuk yapmalarını sağlarız" ifadelerini kullandı.
"YOLCU KONFORUNU, SAYISINI DÜŞÜREBİLİR"
Söz konusu görüşmelerin yapılma amacının sorulması üzerine Arslan, "Bizim derdimiz uygulamanın nasıl olacağı değil. Uygulamanın yolcunun konforunu da sayısını da düşürebileceği, Bunun yolcuların faydasına olmadığını vurgulayıp, bundan geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiği konuşuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
UYGULAMA YARIN SABAH BAŞLIYOR
DHA'nın haberine göre; THY yetkilileri, ilk uygulamanın yarın sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını belirterek, "Bilet satış sırasında gerek telefon, gerekse de mail adreslerini aldığımız yolcularımıza uyarı bilgisi gönderiyoruz. Bu tür cihazlarını evden çıkmadan valizlerine koymalarını istiyoruz" açıklamasını yaptı.
Yasağın ne kadar süreceği henüz belli değil.