loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Bilgin; 'Türkiye'deki parlamenter rejim, militarizmin gölgesinde, millet iradesini hapseden bir rejimdi'

Bakan Bilgin; 'Türkiye'deki parlamenter rejim, militarizmin gölgesinde, millet iradesini hapseden bir rejimdi'
Tarih: 13.02.2022 - 10:14
Kategori: Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Eğitim Bir-Sen'in kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla Kızılcahamam'da düzenlenen "Vefa Buluşması" programında konuştu. Bilgin; 'Türkiye'deki parlamenter rejim, militarizmin gölgesinde, millet iradesini hapseden bir rejimdi.'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Eğitim Bir-Sen'in kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla Kızılcahamam'da düzenlenen "Vefa Buluşması" programına iştirak etti.

Programda konuşan Bilgin, Eğitim Bir-Sen'in vefaya gösterdiği saygı ve değerin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Bakan Bilgin, akademik hayatı sürecinde Eğitim Bir-Sen'in kuruluşundan beri birçok toplantıya katıldığını ve çalışmalarda yer aldığını ifade etti. 

Güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışmalarına değinen Bilgin, "Güçlendirilmiş, güçlendirilmemiş diye bir ayrım olmaz. Türkiye'deki parlamenter rejim, militarizmin gölgesinde, millet iradesini hapseden bir rejimdi. Türkiye, başkanlık sistemiyle onu yıkmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin diğer kurumlarının da güçlü şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Bilgin, şöyle devam etti: 

"Sadece sistemin yapısını, çatısını değiştirdik. Bunun seçim sisteminden siyasi partiler sistemine, parlamentonun işleyişine kadar birçok hukuki anayasal temelini değiştirmek lazım. Bunun için de köklü bir anayasa reformuna, Türkiye'nin hala bugün demokratikleşme sürecini ileriye taşımak için ihtiyaç duyuyoruz. Bu, fevkalade önemli bir şey." 

“Toplu Sözleşmeler, Asgari Ücretin Belirlenmesi, Memur ve Emeklilerin Ücretlerinin Düzenlenmesinde İmkanları Sonuna Kadar Zorladık”

Türkiye'nin, toplu sözleşmeler ve asgari ücretin belirlenmesi, memur ve emeklilerin ücretlerinin düzenlenmesinde imkanları sonuna kadar zorladığına vurgu yapan Bilgin, "Yıllık enflasyonun yüzde 36 olduğu bir dönemde 6 aylık zammı yüzde 31 olarak verdik. Önümüzdeki temmuz ayında da yeniden toplu sözleşme, enflasyon ve sosyal refah farkını dikkate alan çalışmaları yapacağız" bilgisini paylaştı. 

Memurlarla ilgili toplu sözleşmede 3600 ek göstergenin kayıt altına alındığını anımsatan Bilgin, "Önümüzdeki hafta da toplantısını yapacağız. Önümüzdeki haftanın gündeminde Memur-Sen, toplu sözleşmeye imza koyan sosyal ortağımız olarak o masada olacak. Buradan şimdiden açıklamam uygun olmaz, orada müzakere edeceğiz. 3600'ü de en adil bir şekilde çalışanların hukukunu, haklarını ve emeklerini gözeten bir şekilde düzenleyeceğiz" diye konuştu. 

Memur-Sen'in büyük bir mefkurenin, iddianın ve davanın adı olduğunu belirten Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Eğitim Bir-Sen, zor zamanlarda varlık mücadelesi vermiş, ülkenin demokratikleşmesinin yolunu açma konusunda, özgürleşmesinin, temel hak ve hürriyetlerinin genişlemesi ve kazanım skalasının çoğalması konusunda her zaman ter akıtmış ve adanmışlık örneği bir teşkilat" ifadelerini kullandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları