loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca 'sosyal mesafesiz' cenaze töreni için özür diledi

Bakan Koca 'sosyal mesafesiz' cenaze töreni için özür diledi
Tarih: 25.02.2021 - 09:03
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uymadıkları için özür diledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenaze törenine katılmıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanlar ve birçok siyasetçinin katıldığı cenaze töreninde sosyal mesafe hiçe sayılmıştı.

Sosyal medya hesabından sürekli sosyal mesafe uyarısı yapan ve cenazelerde 30 kişinin aşılmaması gerektiği uyarısında bulunan Koca'nın kalabalık içindeki görüntüsü büyük tepki çekmişti.

Bakan Koca, o görüntü için özür diledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, "Özellikle pademide salgının nasıl seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve bunu da ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkacağını öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde katkı sağlamalı, yani kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmaya gayret göstermeliyiz" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları