loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Kurum: Validebağ Korusu'nda, 354 bin metrekarelik alanda Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi yapacağız

Bakan Kurum: Validebağ Korusu'nda, 354 bin metrekarelik alanda Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi yapacağız
Tarih: 25.04.2021 - 09:16
Kategori: Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar'da 3 mahallede kentsel dönüşüm başlatacaklarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Üsküdar'da yapılacak kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Kurum,  Validebağ Korusu için de "354 bin m²'lik alanda belediyemizle Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Kurum'un açıklaması şöyle:
"Üsküdar'da kentsel dönüşüm talepleri olan vatandaşlarımızla görüşen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bugün belediyemizle toplantımızı yaptık, ilçemizdeki Küplüce, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerimizde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Kirazlıtepe’de olduğu gibi bu mahallelerimizde de tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın ve belediyemizin yanında olacak, kuracağımız kentsel dönüşüm ofisleri aracılığıyla süreçte vatandaşlarımıza taşınma ve kira destekleri sunacağız. 

Ayrıca içinde tescilli ağaç ve yapıların bulunduğu Üsküdar Validebağ Korusu'nda, 354 bin m²'lik alanda Belediyemizle Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak; 30 milyon TL bedelli projenin %50'si için hibe, kalanı için de kredi desteği vereceğiz. Üsküdar'da hayata geçireceğimiz ve yeni şehircilik vizyonumuzun en önemli simgelerinden olacak kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile Validebağ Korusu Düzenleme ve Rehabilitasyon Projemiz şimdiden tüm Üsküdarlı hemşehrilerimiz için hayırlı uğurlu olsun."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları