loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Pakdemirli'den tepki çeken 'THK uçağı' açıklaması: 3 tanesinin motorları çalışmıyor, 3 tanesi yağ damlatıyor. Binmek isteyen buyursun binsin

Bakan Pakdemirli'den tepki çeken 'THK uçağı' açıklaması: 3 tanesinin motorları çalışmıyor, 3 tanesi yağ damlatıyor. Binmek isteyen buyursun binsin
Tarih: 21.08.2019 - 10:50
Kategori: Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'de üç gün süren orman yangınlarının söndürüldüğünü açıkladı. Pakdemirli, THK uçaklarının neden yangın söndürmede kullanılmadığına ilişkin soruya tepki çeken bir yanıt verdi.

İzmir'de 3 gün süren yangın kontrol altına alındı. Türk Hava Kurumu'na (THK) ait uçakların yangın söndürmede kullanılmaması eleştiriliyordu. Bir gazetecinin 'uçaklar kullanılsaydı, yangın bugüne sarkar mıydı. Bu eleştirilere daha net bir yanıt alabilir miyiz?" sorusuna Bakan Pakdemirli'den tepki çeken bir cevap geldi.

Pakdemirli, "Biz burada bir ağaç daha az diye yansın diye mücadele ediyoruz. İnsan hayatı da bizim için önemli. Dışarıdan kiralma yaptığımızda orman personelini bu hava araçlarında görevlendiriyoruz. Orman personelimiz bu araçlara emniyetli bulmadıkları için binmek istemiyor. Emniyetli bulanlar varsa uçaklar Ankara'da apronda duruyor. 3 tanesinin motorları çalışmıyor, 3 tanesinin motorları simsiyah yağ damlatıyor. Binmek isteyenler buyursunlar binsinler. Hava araçları istenen teknik seviyede değil. Bakımları da yeterince iyi seviyede değil. Uçmak isteyenler varsa buyursunlar uçsunlar" dedi.

Bakanın açıklamaları tepki çekti. Sosyal medyada tepki gösteren yurttaşlar uçakların bakımlarının neden bakımlarının yapılmadığı soruldu.

CHP'li Çelebi: "Sayın bakanın 1 yıllık hikayesi"

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir yangını sırasında Bakan Pakdemir'liye Twitter hesabından "Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Söndürme filosunu neden kullanmıyorsunuz? Acilen açıklamak zorundasınız. İzmir’de ciğerimiz yanıyor. Afet yaşanıyor afet! Bırakın ihaleyi gerekirse el koyun uçaklara uçurun" şeklinde tepki göstermişti. Çelebi, "Uçacak adam yoksa ben de hazırım" ifadelerini kullanmıştı. 

Pakdemirli'nin açıklamaları sonrası Mehmet Ali Çelebi, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Teğmen Çelebi, Anadolu Ajansı'nın 24 Temmuz 2018 tarihli bir haberinin göreslini paylaştı. Haberde Pakdemirli'nin Yunanistan'daki yangın için 'Yangın söndürme uçakları İzmir'de bekletiliyor. Uçakları çekmedik" şeklinde açıklamasına yer veriliyor. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları